Jump to content

tracid

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tracid objavio

  1. Nebi se žalio nego bih platio 2/3 da nemam komplikacije sa sudovima. Da li onda opet idu negativni bodovi za prekršaj i sta je onda sa tim lječničkim, da li trebam ga obavit nakon tog prekršaja ako zelim da mi vrijedi vozačka?
  2. Hvala odgovoru Sivko. To me muci tih 1000 kn jer to nigdje nepise. Nisu naveli to u zaključku. Druga stvar, jel to opet prekršaj na koji ću morati na sudi ili kako to ide, samo uplatnica koja dodje na kućnu adresu? Jasno mi je to da vozačka ne vrijedi dok ne obavim pregled bez obzira na zabranu.
  3. Poštovanje, imam pitanje vezano za lječnički pregled. Situacija kod mene je takva da me policija zaustavila i nasli su mi malu količinu kanabisa. Odbio sam testiranje na droge i dobio 2 prekršaja, jedan za posjedovanje i drugi za vožnju pod utjecajem opojnih droga. Prekršaj za vožnju sam platio odmah, a za posjedovanje imam prekršajni sud za mj dana cca. Umeđuvremenu došla mi je obavjest na moram izvanredan lječnički pregled zbog vožnje pod utjecajem i da to moram obaviti unutar 15 dana ili predati vozačku u toj PP u koju su me odveli. Mislim da se u 2 tjedna neću uspjeti očistiti skroz tako da je moje pitanje što napraviti? Zaključak o izvandrednom pregledu je napisano tako da ukoliko ne odradim lječnički pregleda da mi se oduzima vozačka dozvola: "Ukoliko u navedenom roku vozač ne postupi po ovom zaključku temeljem čl 284. st. 3. Zakona, oduzet će mu se vozačka dozvola na vrijeme dok se tom pregledu ne podvrgne." Mislio sam da odem pri isteku roka u PP i predam vozačku, i tek nakon što se očistim odem na zdravstveni pregled da dobijem potvrdu od medicine rada. Zanima me da li plaćam neke penale ako to napravim, i kako onda nakon dobivene potvrde od medicine rada podižem vozačku? I naravno u kojem to roku mogu napraviti, jer iovako imam zabranu upravljanja vozila na 3 mj, a auto baš i ne koristim tako da mi nije toliko bitno sto vozačka nije kod mene?
  4. Da nazvao sam osiguranje. Odbili su je jer je po njihovom zaključku napravila prekršaj oduzimanja prednosti, jer je izlazila sa parkinga. Ja to nemogu potvrditi jer kada sam ja na nju naletio nisam vidio je li bila vec isparkirana ili nije. Zato mi je tu frka, jer nemam cistu situaciju. U trenutku kada je ona isparkiraval ja sam morao bacit pogled iza sebe i taj djelič sekunde nisam vidio ispred. Postoji tu jos vise faktora, kao npr sklizak kolnik od kiše itd, ali po nekoj mojoj procjeni ja sam kriv posto sam naletio na nju.
  5. Pozdrav, imam pitanje vezano za osiguranja automobila. Uglavnom, dogodila mi se prometna nesreća, udario sam u auto jedne žene dok se isparkiravala. Priznao sam krivicu, nismo zvali policiju jer je bilo manje oštećenje na autu, njen lijevi branik je popucao malo i izašao iz okvira, nista strasno. Odradili smo procijenu oštećenja u mom osiguranju gdje smo uredno popunili papire. Na procijeni sam također rekao da sam kriv jer sam ipak ja udario u ženu. I nakon par dana javlja mi se žena da osiguranje ne prizna moju krivicu. I sad je njoj drama, jer je oštenjenje kod automehaničara 2000 kn za branik i meglenku koja je pukla , a osiguranje ne želi to pokriti. Tako da mi sad prijeti da to na sudu moramo riješiti. To mi je sad malo veci problem jer sam u situaciji gdje sam umeđuvremenu preselio. I također neznam ocu dobiti kaznu, jer kada sam udario ženu ipak vozio malo brže, tipa 45-50km/h pa mogu dobiti kaznu za prebrzu vožnju. Uglavnom, neznam koja je sljedeća procedura. Da li mogu to riješiti sa osiguranjem ili da odem na sud i da se to riješi? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija