Jump to content

Tomojure

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da će mi ponudit potpisivanje novog ugovora o radu....takve sam priće načuo...zanima me dali ga moram odmah potpisat ilipostoji neki vremenski period za to...
  2. Do sada u ovih godinu i pol sam ćak jednom bija na komisiji ali su mi produžili bolovanje i promjenili šifru jer sam imao probleme sa tlakom i otkucajima srca...imam najnovije nalaze za sada a do novih nemogu doći jer je sad stanje kakvo je...znaći,ćekat ću doma i vidit šta će mi firma dalje uradit.
  3. Kontaktirao sam svog liječnika a on mi je rekao da za sada stojim doma a do kada nezna s obzirom da se sve može promjeniti bilo kada i da su daljni pregledi kod specijalista i fizikalna do daljneg odgođeni...samo životno ugroženi imaju prednost...mislio sam sada obaviti pregled neurokirurga,neurologa i fizijatra i nakon toga predati papire za procjenu radne sposobnosti za neku mirovinu,neznan točno koju ...ili tražiti promjenu radnog mjesta...
  4. Još uvijek sam na bolovanju.Od nove godine sam koristio bija stari godišnji odmor i tek sam ponovo 23 dana na bolovanju a što se tiće otpremnine bija je to samo telefonski poziv dali ja pristajem na otpremninu pošto nas izgleda da će bit viška u tehničkom sektoru a oni ne računaju na mene kao da ću bit sposoban raditi na poslu koji sam do sada obavljao..pa će me navodno proslijedit pravnoj službi...niti su mi ponudili promjenu radnog mjesta...ništa..napominjem da u firmi imamo i radnićko vijeće i da sam član jednog sindikata..
  5. Pozdrav svima! Imam ugovor o radu na neodređeno vrijeme. U firmi sam punih 29 godi. radnog staža. Hrvatski sam branitelj, šest mjeseci borbenog sektora. Nikad nisam potreživao nikakva prava Hrvaskog branitelja, niti ih sada potražujem. Međutim, više od godinu dana sam zbog zdravstenih problema na bolovanju. Prije pet godina imao sam moždani udar. Četiri puta mi je čir pucao svaki put sam na intenzivnoj njezi ležao. Imam lezije i gliozne promjene na mozgu. Imam velikih problema sa donjim djelom kičme, zdjelicom i još većih problem sa vratnom kralježnicom, imam visoki tlak. Po struci sam Strojarski tehničar a radim kao automehaničar. U vrijeme provedno na bolovanju dva puta sam snimio MR vratne kralježnice i stanje od prvog do drugog nalaza se agresivno pogoršalo. Za nastavak liječenja od strane Neurologa savjetovana mi je intezivna fizikalna terapija i obavezan pregled kod Neurokirurga. Međutim, danas sam primio telefonski poziv od strane predstavnika poslodavca, rečeno mi je da je na poslu sistematizacija radnika. Kao što sam već napisao po struci sam Strojarski tehničar a radim kao automehaničar u gradskoj firmi punih 29 god. Par puta kad se u firmi raspisivao natječaj na mjesto poslovođe, predavao sam zamolbe, imao sve uvijete i svaki put sam odbijen. Uvijek su na ta mjesta podobni bili primljeni, koji ni stručnu spremu nisu imali. Danas predstavnik poslodavca od mene traži da se izjasnim da li na mene kao automehaničara može računati ili da uzmem otpremninu i da idem iz firme jer se moraju riješiti određenog broja radnika. Zbog Korone su mi sve pretrage zaustavljene, puno ih još trebam obavit kao i pregled i mišljenje Neurokirurga, stalo je sve, ostao sam nigdje! Još sam u fazi liječenja! Molim Vas mišljenje, savjet što dalje. Radno sposoban kao automehaničar nisam. Neurolog, doktorica Fizikalne medicine i moja doktorica opče prakse isto kao i ja smatraju da kao automehaničar za taj posao više nisam radno sposoban. U razgovoru mi nije ponuđeno ni drugo, lakše radno mjesto, samo uzmi novac i idi iz firme. Ne znam svoja prava kao ni pravo poslodavca. Da li mi poslodavac po bilo kojoj pravnoj osnovi može prekinuti ugovor o radu? Da li sam kao Hrvatski branitelj s bilo kojim pravom zaštičen? Na procjeni za radnu sposobnost nisam bio, zbog Korone je sve stalo! Otac sam troje djece. Molim Vas pomozite mi. Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija