Jump to content

Krungval

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Krungval objavio

  1. Ok. Ako sam dobro razumio, iznos alimentacije racuna se prema placi. Ako nemam posao, kako se za one mjesece kad sam nezaposlen racuna iznos alimentacije?
  2. Hvala na odgovoru. Dali se ta stavka stavlja u rjesenje prilikom razvoda da bude crno na bijelo ili do toga moze doci samo dogovorom s bivsom suprugom kada (ako) se dogodi da neko vrijeme ne mogu placati alimentaciju?
  3. Je li nekome na forumu poznat primjer iz prakse gdje su se bivsi supruznici dogovorili o odgodi placanja u izvanrednim okolnostima? Po ovome sto pisete, je li tako nesto uopce legalno? Ne postoji nijedan argument za odgodu placanja alimentacije? Od cega da placam alimentaciju ako izgubim posao? Nemam dugove ali nemam ni stednju.
  4. Uskoro bivsa supruga i ja se rastajemo i sin ce po dogovoru ostat kod nje. Odricem se svog dijela zajednickog stana jer sam tako odlucio i zbrinut sam stambeno. Alimentacija je problem. Supruga ima puno sigurniji posao i bolju placu, moja placa je duplo manja, imam ugovor na odredjeno i radim u suficitarnoj struci. Dal postoji neki propis po kojem se kod razvoda moze trazit odgoda placanja alimentacije ako roditelj ostane bez posla za ono vrijeme dok ne nadje novi posao? Dali postoji praksa da se tako nesto dogovori pa da sud ili tko vec to uvazi?
  5. Ako sam dobro razumio, nema nikakvo pravo traziti dio vlasnistva nekretnine? Ali sto je s novcem utrosenim na adaptaciju i prihodom od najma, ima li tu nekakve sudske prakse ili slucajeva kod nas?
  6. Razumijem. Zanimalo me samo mijenja li se bilo kako situacija zato sto je bracni drug za vrijeme braka potrosio dio prihoda od rada na adaptaciju nekretnine.
  7. Bracni drug je za vrijeme braka naslijedio nekretninu od roditelja, adaptirao je novcem sa svog racuna i odlucio iznajmljivati turisticki. Ima li drugi bracni drug u slucaju razvoda braka pravo na dio vlasnistva te nekretnine i(li) dio zarade od najma nekretnine? Nikakvi predbracni ugovori nisu potpisivani.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija