Jump to content

bonitabezbanana

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kao poslodavac sam izgubio radni spor od radnika koji me je pokrao i zbrisao pa sam mu dao izvanredni otkaz i što nisam znao da ne smijem - uskratio dio zadnje plaće. Odmah po rješenju suda koji sam izgubio sam sve uplatio njegovom odvjetniku. Te sam pokrenuo žalbu. No njihovo računovodstvo je nešto zeznulo s porezima te im taj dio nisam mogao uplatiti već prema izračunu RRiF-a. No nakon godinu dana sad dolazi od Fine ovrha. Odem po Rješenje u Finu i vidim da je i Fina odbila taj dio viška koji su imali, no postoji i jedan dio-manji u kojem se potkrala greška i koji smo još dužni. Nikada nisam imao veze s ovrhama te me zanima koji su to sve troškovi, jer uopće ne bježim od te uplate koju moram odraditi, no Fina mi je uzela odmah uz taj iznos i 150kn za sebe?! Da li po mojoj uplati prestaju daljnji troškovi ili toga ima još? Iskreno-STRAH me je jer situacija je jako neizvjesna za sve. Molim Vas pomoć.....HVALA!
  2. Hvala, no rekli su mi da je u ovim uvjetima COVID-19 to sad onemogućeno. Čak sam zvala i inspekciju rada. No, ja sam zaključila Ugovor o radu na osnovu njegovog zahtjeva , 31.03.2020., i napisala otkaz ugovora na radnikov zahtjev bez otkaznog roka. Doznake o bolovanju su stigle nakon tri dana iza Odluke o otkazu i potvrda odjave sa mirovinskog. Sad stvarno ne znam što ću , a radnik se ne javlja na telefon.
  3. Radnik je dao zahtjev za sporazumni prekid ugovora (na neodređeno )23.03.2020, i trebao bi biti na godišnjem odmoru do 31.03.2020. kada bih mu po njegovoj želji zaključila ugovor. No, umjesto da mene nazove on 27.03. šalje na viber po drugom zaposleniku da me obavjesti o bolovanju, ne bi li me zapravo iskorištavao još jedan mjesec, i to sada kada smo u potpunosti bez posla zbog karantene. Radi se o čovjeku pred mirovinom. Inače ja sam mu kao poslodavac izradila propusnicu da može 31.03. doći po svoju dokumentaciju i da mi vrati ključeve od tvrtke, koje je namjerno "zaboravio" vratiti. Na slici koju je poslao se vidi AO od njegove liječnice, i on uredno puši svoje cigarete i sjedi za stolom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija