Jump to content

vedro9966

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O vedro9966

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Još jedno pitanje. Zadnje, obećajem! @Borbena7 U prvom dijelu sam napisao: Osporavam i osnovu i visinu utužene tražbine. Trebam li tu možda napisati: Osporavam i osnovu i visinu utužene tražbine u potpunosti. ? Ili je dovoljno onako kako sam napisao? Ili nešto drugo? Veliko HVALA još jednom! @Borbena7
 2. Znam da je pravo vrlo kompleksno pa ne bih htio da jedna kriva rečenica ili nedostatak jedne rečenice učini moj prigovor nevažećim. @Borbena7 Ako može i bez onda ću ostaviti ovako kako je. Mislim da sam pokrio sve što ste spomenuli. Hvala! Bez Vas i vaše pomoći ne bi ispalo tako dobro!
 3. Složio sam nekakv prigovor. Dokument šaljem kao attachment. Molim Vas @Borbena7 da ako imate vremena bacite pogled, te da me upozorite ako ima nekakvih većih propusta. Ili nečega što bi trebalo biti u prigovoru a u potpunosti sam izostavio. I primjetio sam da neki primjeri prigovora na kraju sadrže: S obzirom na navedeno ovršenik predlaže nadležnom sudu da se rješenje o ovrsi stavi izvan snage te ukinu sve provedene radnje. ili Ovršenik stoga temeljem čl. 57. Ovršnog zakona predlaže cjelokupan spis dostaviti nadležnom Sudu koji će navedeno Rješenje o ovrsi staviti izvan snage, ukinuti provedene radnje te daljnji postupak nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga. Treba li i moj prigovor sadržavati tako nešto na kraju? I trebam li igdje navesti da prilažem kopiju kupoprodajnog ugovora i rješenje Porezne uprave? HVALA!
 4. HVALA @Borbena7! Ispričavam se na ovom naknadnom pitanju, ali zaboravio sam ga pitati u prethodnoj poruci. Pronašao sam kupoprodajni ugovor + rješenje porezne iz tog vremena (porez na prodaju te kuće). Da li da uz prigovor pošaljem i kopije tih dokumenata? Ili nije potrebno u ovoj fazi? Pomaže li ili odmaže ikako? Hvala još jednom!
 5. Hvala na brzom odgovoru @Borbena7 ! Ima li možda negdje kakva šablona/primjer prigovora? (nemam apsolutno nikakvu ideju kako bi trebalo izgledati) Da li je u redu napisati priču onako laički ili je bolje koristiti pravnu formu? Može li pozivanje na zastaru (koja je evidentno nastupila) prouzročiti kakve probleme? Glupo pitanje, ali, da li šaljem tri primjerka u jednoj kuverti ili zasebno? I na kraju, kako je moguće da se ovakvi prijedlozi ovrha uopće šalju? Hvala puno!
 6. Dobili smo ovrhu (prijedlog) od HEP Elektra za dug iz 2016. i 2017. na adresi na kojoj ne živimo već više od 25 godina (zemljište i kuća su prodani) i na ime djeda koji je umro prije više od 30 godina! Ovršeni je moj otac koji je naslijedio sve od svoga oca. Prijedlog ovrhe je napisan u siječnju 2020. na temelju vjerodostojne isprave. (od strane odvjetničkog društva koje ima punomoć) -izvod iz poslovnih knjiga HEP-a (dokument sastavljen i potpisan u prosincu 2019.), gdje se vide dugovi iz 2016., 2017., a zadnji dug ima dospijeće u veljači 2018. -rješenje o nasljeđivanju gdje se vidi da je moj otac naslijedio sve od svoga oca (plus dugove, naravno) Ostalo mi se čini standardno...uplatiti na taj i taj račun glavnicu, zatezne kamate, nastali trošak ovrhovoditelja, predviđeni trošak ovrhovoditelja,.... Ako uplatimo u roku od 8 dana onda ne moramo platiti sve troškove... Javni bilježnik zaprima prijedlog krajem siječnja i šalje ga nama krajem ožujka. U onom standardnom polju na kraju prijedloga piše da imamo 8 dana od primitka otpravka za prigovor. Ta kuća (adresa se vidi na onom izvadku iz poslovnih knjiga HEP-a) je prodana prije više od 25 godina. Od onda nismo imali ništa sa tim zemljištem/kućom. Djed je preminuo prije više od 30 godina. U Elektri kažu da je ugovor otvoren na njegovo ime u 2016. godini. Računi nisu plaćani i priključak je isključen. Ne vide tko je bio prije njega na tom (novonastalom?) priključku. Može biti da je struja bila ugovorena preko drugog operatera. Uputili su me da u ponedjeljak zovem službu koja ugovara usluga pa da vidim što se dogodilo. I da se emailom javim njihovoj pravnoj službi i nekakvom timu koji bi ispitali što se događa. Odgovor u roku od 15 dana. Ništa od toga ne odgađa ovrhu. Što učiniti? Jasno mi je da moramo napisati prigovor i poslati ga čim prije. Molim pomoć sa sastavljanjem tog prigovora (nemamo nikakvog iskustva sa istim). Što bi trebalo priložiti? Da li tih 8 dana uključuje i vikend? Piše da se prigovor šalje javnom bilježniku u 3 primjerka. Treba li slati što odvjetničkom društvu ili Elektri? Trebamo li obavijestiti policiju zbog moguće krađe identiteta? Pokušao sam kontaktirati odvjetničko društvo i javnog bilježnika. Nitko se ne javlja. U drugim gradovima su i osobno ne mogu do njih zbog blokade. Unaprijed puno hvala na bilo kakvoj informaciji!
×
×
 • Napravi novi...