Jump to content

Redneck1984

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na informaciji. Javim kad upišu.
  2. Da, ali u rješenju ne piše ništa oko bodova. Ne bi li trebalo u rješenju pisati sve? Što nije u pravnom spisu, kao da ne postoji. Još uvijek ništa na portalu od 01.02. oko bodova.
  3. Molim. Bitno je da damo i povratnu informaciju za sve one koji dolaze poslije nas. Gledao sam na portalu MUP-a. Za sada još nema ništa upisano oko bodova. Vjerojatno će upisati kasnije.
  4. Pozdrav. Samo feedback. Dobio sam za platiti 1000 kn za kaznu i 100 kn sudskih troškova. Vozačka mi ostala. Nisam pitao za bodove, ali nema veze.
  5. Hvala. Još jedno pitanje. Savjetuju mi ljudi koji su već to prošli da ne pišem nikakvu obranu nego da samo tražim iznošenje obrane na sudu pa tamo priznam krivnju, navedem olakotne okolnosti i tražim ublažavanje kazne sukladno čl.37 Prekršajnog zakona. Dakle, ja bih samo napisao da tražim da mi se omogući iznošenje obrane pred sudom sukladno čl. 109.a stavak 1, točka 2 Prekršajnog zakona i ne izjašnjavao se o krivnji. Pozvao bih se na postupak kojim mi se stavlja na teret da sam dana tog i tog počinio prekršaj iz čl.53.....U predmetu dokumenta bih napisao PRIGOVOR - IZNOŠENJE OBRANE PRED SUDOM. Da li je to OK? Ako pišem sve detalje i napišem naslov ŽALBA, može se dogoditi da me ne zovu na ročište i sami "odrežu" kako hoće, a ja se ne mogu braniti ako je odluka nepovoljna za mene. Možda ovako imam više šanse da bolje prođem. Da li i u ovom slučaju pišem da prigovaram na prekršajni nalog u cijelosti, iako ću na sudu priznati krivnju? Da li prigovor u cijelosti podrazumijeva negiranje krivnje?
  6. Stigao prekršajni nalog. 3.000,00 kn i mjesec dana bez dozvole. Pisat ću žalbu. Ako sam dobro shvatio, sada ne plaćam ni troškove utvrđivanja prekršaja od 100,00 kn jer time prihvaćam krivnju i gubim pravo žalbe. Dakle, ne plaćam ništa, pišem žalbu i čekam ročište?
  7. Dakle, mogu napisati žalbu i tražiti smanjenje kazne na temelju toga što radim puno kilometara, a do nisam bio kažnjavan jer gledam da vozim pažljivo i ne ugrožavam druge sudionike u prometu što je i razvidno iz velike kilometraže koju prolazim, a prošao sam nebrojeno puta pored patrola, kamera i mobilnih mjernih uređaja i tek sada sam po prvi puta snimljen. Žalim zbog počinjenog prekršaja jer smatram da sam pažljiv vozač i da ovaj prekršaj nije pokazatelj mojeg načina vožnje te molim sud da evaluira tu činjenicu kod određivanja kazne za koju smatram da je previsoka obzirom na navedeno. Budući da mi nije u interesu plaćati velike kazne i skupljati bodove zbog kojih bi mogao ostati bez vozačke dozvole koja mi je potrebna zbog odlaska na posao jer dnevno radim 180 km, potrudit ću se u budućnosti biti pažljiviji i ne dovesti se opet u situaciju da prekoračujem propisanu brzinu što u konačnici može ugroziti i moju egzistenciju ukoliko ostanem bez vozačke dozvole. Tako nekako. Na sudu nisam bio nikada. Ovih 200 (ili 250 kn) prije 2 godine i 4 mjeseca koje sam platio na licu mjesta se ne gleda i mogu formalno pravno reći da nisam bio kažnjavan za prekoračenje brzine jer nisam bio na sudu zadnje tri godine ako me pitaju? Gledao sam već one linkove i "šprance". Hvala. Šteta što svi oni koji dobiju neki savjet najčešće ne daju povratnu informaciju kako su prošli.
  8. Imam isti problem +31,8 km/h Ima li ikakvog načina žalbom smaljiti iznos kazne? Godišnje radim 50.000 km od kuće do posla i obratno. Zadnju kaznu sam platio prije 2 godine i 4 mjeseca (ne sjećam se da li je bilo 200 ili 250 kn). Da li se to briše nakon dvije godine i mogu li se u žalbi pozvati na puno prijeđenih kilometara i gotovo nikakve kazne što znači da pazim i vozim pažljivo itd.? Ako dobijem najmanju propisanu od 3.000,00 kn da li sudac uopće može dati manju od toga budući da je ta najmanja propisana? Dobio sam obrazac da napišem tko je vozio auto i sada čekam prekršajni nalog pa ću vidjeti sumu. Mogu tražiti umjernicu mjernog uređaja i sljedivost iz čega da se vidi tko ga je zadužio i da li je napisan serijski broj uređaja ako ih PU ima više, ali to mi se čini malo pretjerano. Ono što je napravio Turudić, napravio je i moj susjed prije koju godinu i prošlo mu je, ali to ne želim. Postoji li neki način da se umanji kazna žalbom; primjena nekih olakotnih okolnosti i sl.?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija