Jump to content

Sanny66

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sanny66 objavio

  1. Što sada ja mogu učiniti ili moj poslodavac, s obzirom da osobno u banci ne mogu dobiti nikakvo rješenje da je ovrha dovršena? Bojim se da u neko dogledno vrijeme ne budem ponovno ovršena za preostali iznos, uvećan za velike kamate, kako od banke ili neka od Agencija za naplatu dugova. Mislim da se provodila na temelju moje izjave dane kod javnog bilježnika prilikom podizanja kredita. ZABA se upisala u očevidnik kod FINA-e, a poslodavac je ovrhu provodio na način da je uplate vršio direktno na račun ZABA-e.
  2. Nisam dobila nikakvo rješenje da je ovha dovršena. Nakon 2 godine i 10 mjeseci koliko mi je poslodavac obustavljao tu ovhu, Zagrebačka banka je poslodavcu vratila zadnji mjesečni iznos obustave bez obrazloženja. Kad sam otišla u poslovnicu banke pitati razlog zbog čega su vratili obustavljeni iznos, od njih sam dobila odgovor koji sam napisala u početnom postu.
  3. Imala sam ovrhu Zagrebačke banke koju mi je poslodavac uredno obustavljao 2 godine i 10 mjeseci. Nakon tog vremena zadnji mjesečni obustavljeni iznos banka vraća poslodavcu te me on upućuje da pitam u banci zašto je iznos vraćen s obzirom da nije namiren cjelokupni iznos ovrhe. Na moj upit, u poslovnici banke su mi rekli da su preostali iznos duga po ovrsi otpisali i zatvorili sve moje račune kod njih. Zamolila sam ih da mi potvrde pismeno da su otpisali taj iznos duga i nemaju više potraživanja po toj ovrsi. Međutim, rekli su da mi ne mogu dati pismeno jer da taj dug i dalje stoji negdje u njihovim evidencijama za slučaj ako nekada ponovno otvorim račun u njihovoj banci kako bi imali taj podatak. Na takvo njihovo obrazloženje rekla sam da mi se, po toj logici, može dogoditi da oni u jednom trenu prodaju to potraživanje nekoj od Agencija za naplatu dugova i da bi tada taj dug bio znantno veći zbog kamata, te da se s tim ne slažem, budući da mi je do njihovog odustajanja uredno ustezan iznos ovrhe i željela sam ju isplatiti u cijelosti. Na što su mi odgovorili da zasada ne planiraju, ne samo moj, već i od drugih klijenata, takva dugovanja prodavati, a što će biti u budućnosti, da mi to u ovom trenu nitko ne može garantirati. Uglavnom, pismeno mi ništa nisu željeli dati. Zanima me, da li je netko imao ovakvu situaciju i što mi sad preostaje učiniti kako me u neko dogledno vrijeme nebi banka ponovno ovršila ili neka od Agencija za naplatu dugova za taj preostali iznos, uvećan za velike kamate?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija