Jump to content

CrniToma

Korisnik
  • Broj objava

    87
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je CrniToma objavio

  1. S obzirom da očevi po špranci obicno tokom tjedna imaju viđanje djece tokom tjedna radnim danom bez prespavljivanja djeteta, neka klasika je da to vidanje bude u popodnevnim satima. Obicno je to okvirno od cca 15:00h do 20:00h. Interesira me iskustva kako ste uredili ili dogovorili ako je djete popodne u skoli? Taj dan ne vidite djete ,jer je u to vrijeme u skoli ili ga vidite ujutro ili nekako trece. Kako urediti taj dio vidanja djeteta i oca a da djete ne bude zakinuto za vidanje s ovem ako je tada u skoli. Hvala.
  2. Bilo bi jednostavno da je naveden zadnji dan ljetnih praznika,ali.... Po pitanju ljetnih skolskih praznika naveden je pocetak, ali nikad i nigdje nije naveden zadnji dan ljetnih praznika. Vec je samo naveden pocetak nove skolske godine,odnosno prvi dan nastave.
  3. Hvala ,i vjerovatno ste u pravu ijako nisam nigdje nasao da pise da za ljetne sk.praznike ne ulazi zadnji vikend prije pocetka sk.godine.tj.nastave. Bas sam sada pogledao stanje zimskih sk.praznika za narednu sk.godinu. Ispada ako se u sk.zimske praznike se ne broji prvi i zadnji vikend da zimski praznici traju 7 dana? Odnosno polovina od toga da ce djeca s ocem boraviti cca 3dana za zimske praznike. Jer po rasporedu vikenda prvi i zadnji vikend praznika djeca po rasporedu borave s majkom, pa po tome tumacenju djeca s ocem ce provesti svega cca 3 dana zimskih praznika.
  4. Hvala na odgovoru. Trazio sam to i po min.obrazovanja al nisam nigdje nasao bas za ljetne praznike. Ali vjerovatno ste u pravu. Ijako mi nema nikakve logike da se zadnji vikend ljetnih sk.praznika ne racuna u praznike,al vjerovatno je tako. Hvala.
  5. Proslo 2g i vise od ovog posta,a mi se nismo pomakli ni milimetar-:)) Ljetne praznike djelipo po pola, djeca trenutno borave kod mene. Jucer me kontaktira majka djece da ljetni praznici zavrsavaju u petak , i da onda ide njen vikend. A nov skolska godina pocinje u ponedjeljak-;) Pa ko je sad tu lud-:) zar ljetni praznici ne traju do pocetka nove skolske godine?
  6. Prema vazecoj sudkoj presudi djeca borave tokom ljetnih školskih praznika po pola sa oba roditelja na nacin 7dana sa svakim od roditelja ,naizmjenicno. Nova školska godina uvijek pocinje u ponedjeljak. Pitanje je da do kada traju školski praznici? Do dana prije pocetka skolske godine odnosno do nedjelje? Ili Do petka, jer se zadnji vikend prije pocetka skolske godine ne racuna u ljetne praznike? Isto pitanje se postavlja i za zimske odnosno proljetne praznike. Hvala na odgovoru.
  7. Nisam bio na czss kad je bio razgovor sa djecom, inace sam svugdje prisutan ali ovdje me preveslalo. Djeca su 2dana prije razg .trrbala biti u samoizolaciji dok ne dode test jednog ucenika da se vidi da li pozitivan ili negativan. Pa je samim time razg.sa djecom trebao biti odgoden. Par sati prije dog.termina za razgovor u centru dosla je obavjest da taj ucenik je negativan i da ostali netrebaju biti u samoizolaciji. Prepostavljam da je tada majka kontaktirala czss da ipak moze dovesti djecu u dog.termin,naravno o tome me nije obacjestio czss ni majka. I naravno da se nisam pojavio na nesto sto je trebalo biti odgodeno. Inace vec jednom sam promjenio presudu pa se nadam da cu uspjeti i drugi put. Nejasno je kako kod nas czss oceve koje trazu vise vremena sa djecom umjesto da pomognu oni odmazu. Pod vise vremena sa djecom ne mislim da majka ima manje vremena nego da djeca imaju pravo na oba roditelja u jednakom vremenu. Tko moze u par sati vremena preko tjedna djeci biti roditelj, sto se inace dobiva po spranci.to je prezalosno da se po zakonu ogranicava jedan roditelj,obicno otac. I ako s druge strane stoji majka koja zahtjeva da djeca nesmiju biti van onog napisanog,onda je otac ajmo rec u problemu. I to malo vremena sta djeca imaju sa ocem dovoljno da se promjeni smjena u skoli, djeca ostaju i bez toga. Jer ja konkretno imam bivsu suprugu koja se vodi iskljucivo onim sto pise na sudskoj presudi. A praznici koji jesu pola pola,uvijek pokusava tumaciti kako praznici traju manje nego sto traju...i tako uvjek borbeno,ali nedam se ja-:) Npr.za vrijeme pandemije dok je skola bila online, ostavljala bi djecu s bakom kuci, radije nego da budu s ocem da im pomognem oko skole,uz tumacenje da ja imam svoje termine i da se drzim sud.presude. Mislim da sam ja jedini koji je mjenjao sudsku presudu u kojoj je sad upisano otac svakog dana dolazi po djecu u 7i40 i vozi ih u skolu..a to sam morao traziti kad je djete krecalo u 1 razred. jer djeca su daleko od skole a majka treba biti na poslu ranije nego pocinje skola, i dok to nije pisalo u presudi djete bi dovela ispred skole 50min prije nastave, a meni nije dozvoljavala da ih vozim jer kako ona kaze nisu moji termini.i nije bilo druge nego traziti izmjenu da se to upise u sudsku presudu..i evo trecu godinu svaki dan idem po djecu i vozim ih u skolu. Mislim da samo takvo ponasanje majke bi trebalo institucijama biti dovoljno o kakvoj se osobi radi. To je samo jedan od primjera koliko je neprilagodljiva potrebama djece.
  8. Bas mi je iznimno drago da se pomaklo sa mrtve tocke ,i u nadi da cete doci do ravnopravnog roditeljstva 7/7. Kod mene je situacija da sam zatrazio promjenu trenutne sudske odluke,odnosno u novom sudskom postupku trazim 7/7. Sud je zatrazio misljenje centra, centar je donio misljenje koje nije povoljno za mene jer im je zakljucak da nema potrebe mjenjati dinamiku jer su se djeca tako navikla.-glupost ! Djeca su ta koja su se stalno izjasnjavala da zelu da borave kod oca i majke kao i preko praznika tj.7/7. Te da im je ovo klasicno vidanje preko tjedna i svako drugi vikend malo vremena sa ocem. Za napomenuti je da ja samo vodim djecu na treninge jer ona ne zeli kad su kod nje.da ih ja vozim u skolu bili kod mene ili kod nje itd..imam puno obveza oko djece ,a nije mi tesko,ali sve to treba ukomponirati u to malo vremena koje po presudi imam s djecom, naravno majka van presude neda minutu. Zbog svega toga sam se odlucio pokrenuti postupak,7/7. Medutim da se vratin na bit da misljenje centra nije na mojoj strani i smatraju da nema potrebe da se ista mjenja /to je i zelja majke/ u razgovoru sa djecom takoder su zakljucili da djeca kao nemogu iskreno odg.na pitanje sto bi oni htjeli,ali su ipak od djece kao izvukli odg.da njima pase ovako kako je. / dok meni djeca godinama govore drugacije misljenje/ ili su bili pritisnuti od majke koja ih je vodila na razgovor ili od tkz.strucnog tima koji su u mom slucaju uvjek na strani majke. Trenutno je gl.rasprava zakazana za sjecanj .2022g. Te su me savjetovali da se obvezno u podnesku sudu ulozim prigovor na misljenje czss sa argumentima,kao i na gl.raspravi. Isto tako sam dobio info.da obvezno trazin da sa djecom razgovara posebna skrbnica koja bi trebala iznjeti misljenje i volju djece. Za sad je takva trenutna situacija...
  9. Razmjem u potpunosti,jer sam ostog mosljenja i u istoj situaciji. S obzirom da vidim da je post iz 2019,ako ste jos aktivni na ovom portalu,intrresira me da li se sto pomaklo sa mrtve tocke. Hvala
  10. Djeca su bila na razgovoru u Czss,odnosno timom koji nas vodi dugi niz godina,odnosno tim kojo je i naposao ovo misljenje. Djecu nije ispitala posebna skrbnica ! Da li bi djecu trebala ispitati poseba skrbnica ili se to treba i moze traziti?
  11. Otac u sudskom postupku trazi duzi boravak djece sa ocem,odnosno trazi da djeca borave jednako sa oba roditelja po principu 7/7. Sud je nalozio czss obradu i strucno misljenje. Czss donosi misljenje da nema potrebe mjenjati djecu rutinu na koju su se djeca navika, te je misljenja da boravak djece kod oca treba ostati nepromjenjen te da nema potrebe da djeca borave jednako vrijeme sa oba roditelja po principu 7/7. Ijako u svom misljenju navodi kqko su oba roditelja imaji kompetenciji roditeljstva, stambene uvjete za djecu,te da djeca izjavljuju da su im jednako super majka i otac. Misljenje czss je dostavljeno sudu te je zakazana glavna rasprava. Kroz price cujem da se sud uglavnom vodi misljenjem czss, te donosi odluku prema misljenju czss. Sto ja smatram da nije u najboljem interesu djece,te da je djeci potrebna oba roditelja u jednakom vremenu. Sto mogu ocekivati na glavnoj raspravi,ako netko ima iskustva? Da li mogu zatraziti neko drugo misljenje koje sud uvazava? Da li imam neke zakonske mogucnosti "zaliti se' na misljenje czss prije glavne rasprave? Da li dokaze koji ukazuji zasto je za dobrobit djece da borave 7/7 donosim na glavni raspravu ili se putem podneska moraju prije glavne rasprave dostaviti sudu?
  12. Procitao sam sve od pocetka. Glavni problem je sto od pocetka pokusavate civilizarano rijesiti situaciju, i gledate da zastite djete, govorite svima istinu, dok druga strana se koristi svim oruzjima i ne gleda dobrobit djeteta. I vjerovatno sve sto je ona cinila vama ovih godina niste ni mogli zamislit da ce vam uraditi. Upalo mi je da ste napisalo kako ke ona dobra majka u starijim postovima,a u novim nisam vidao djete nikako.toliko o tome koliko je dobra majka. Nazalost ali sustav ne gleda apsolutno zastiti djete,niti ih to uanima,istina ih jos manje zanima. Muskarcu je sve stvar kakvu ima bivsu partnericu,jer se sustav nas jos uvjek prilagodava zeljama zenskom spolu. Odavno kod nas receno daj dite materi. A mater ako je zlocesta, koristi tu situaciju i priko djeteta prkoso ocu,negledajuci uopce dobrobit djeteta. Ima nas puno sa slicnim problemima,neko bolje neko losije,alo plovimo i brodimo. Ali definitivno price obrati se sudu czss policiji i slicno,apsolutno nepoznam nikoga kome su pomogle. Sistav je trom,ne.efikasan i uvjek ispadne da stiti onu losiju sttani roditelja.
  13. Vidim da nema ni jednog odgovora,pa da prefolmuliran pitanje. Ukoliko skola pocinje 6.rujna.ponedjeljak da li ljetni praznici zavrsavaju petkom 3 Rujna .navecer ili nedjeljom 5.rujna. navecer?
  14. Pitanje ukoliko su ljetni praznici sluzbeno poceli 21.lipnja.u ponedjeljak, nova skolska godina pocinje 6.rujna u ponedjeljak. Do kada traju,odnosno kada zavrsavaju ljetni praznici? Inace praznike po sud.presudi djelipo po pola naizmjenicno po 7 dana. Uvjek je problem podjele po pola zadnjeg tjedna/jer je neparan broj pa ga treba podjeliti/ svaka strana razlicito tumaci do kada traju ljetni praznici. Molim konkretan i strucan odgovor. Hvala.
  15. Postovani. Zahvaljujem na odgovoru. Po pitanju putem suda da jedan roditelj vodi brigu o vanskolskoj aktivnosti,da bih djete moglo redovito pohadati svoju vanskolsku aktivnost, da li je potrebno ici sa izmjenom sudske pravomocne presude, ili je to poseban postupak u kojem se samo trazi da jedan roditelj vodi brigu od vanskolskoj aktivnosti djeteta, koji nema veze sa sudskom presudom razvoda braka.
  16. Postovani, Ukoliko je djete uposano u vanskolsku aktivnost,konkretnije sport, kako rijesiti problem, ukoliko jedan od roditelja ne zeli djete voditi na vanskolski aktivnost,dok djete boravi kod tog roditelja? Kako djetetu se omoguci da redovito pohada vanskolsku aktivnost ? Da li postoji zakonska mogucnost da se djetetu to omoguci, ili da jedan roditelj dobije da djete vodi na vanskolsku aktivnost bez obzira gdje se u tom trenutku nalazi. Czss u ovom slucaju ne reagirq,vjerovatno to ne smatraju bitnim,iako po obiteljskom zakonu su roditelji duzni djetetu omoguciti i poticati sportske i sl.aktivnosti
  17. Ravnopravno roditeljstvo rijesava sve ove probleme..tj.takvih problema onda nema.
  18. Kakve veze,ukoliko provode sa svakim roditeljem po pola?
  19. Pretpostavljam da vecina nas u sudskim presudama nema tocno upisano termin jesenski skolski praznici, jer su novo uvedeni u skolske praznike. Konkretno kod mene se spominju zimski ,proljetni i ljetni praznici da djeca borave po pola sa oba roditeljima sa naznakom po vazecim skolskim praznicima za tekicu godinu. Pa bi bilo logicno da je tako i za ove nove jesenke skolske praznike,medutim majka djece tvrdi kako taj termin jesenski praznici nisu upisani i nemamo sto djeliti. Naravno zbog togq ako nebi bilo prqznika tih dana po rasporedu su s majkom,pa joj ne odgovara djeliti praznike. A uvatila se da ne pise jesenski, vjerujem da malo kome pise jesenski jer su novi.pa me zanima vasa iskistva, kao i pravno uporiste,da li bas mora na presudi pisati jesenski skolski praznici ili je ovo krsenke sud.presude ili nije od strane majke.
  20. Pozdrav, Npr,kad pogledam sk.praznike za ovu godinu, sluzbeno,pojedini praznici ili kako navode odmor ucenika pise traje do odredenog datuma odnosno petka,a zatim pise a nastava ucenika pocinje u ponedjeljak. Moje pitanje je da li u tom slucaju se broji da praznici zavrsavaju u petak ili ponedjeljak,odnosno nedjelju ,dan prije pocetka nastave? Tako je isto i za pocetak praznika, da li praznici pocinju na zqdnji dan skole ili tek u ponedjeljak. Ili se iskljicivo ravnati po onom kako pise kad pocinju i kad zavrsavaju,jer neki praznici obuhvacaju vikende a neki ne.
  21. To sto dijete boravi kod oca 3 vikenda s majkom jedan, roditelji su se sami dogovorili, to i nije bila rasprava od strana pokretacice ove teme. Pokrecete rat koji ne postoji,tema uopce nije bila da li otac vodi djete u vrtic ili provodi vrijeme s njim dok djete treba biti u vrticu,vec da li je to 2 puta u tjednu ili 2dana u komadu. Svima je jasno da djete otac vodi u vrtic ujutro,osim vama i da djete ne boravi kod oca sutradan do 23,59. Mislim da to nebi nikom nirmalnom palo na pamet da na taj nacin iscitava presudu,niti je to bila zamisao suca koji je napisao presudu. U najboljem interesu djeteta je da djete boravi priblizno jednako sa oba roditelja.jer svako djete je polq mamam,pola tata,svidalo se to Vama ili ne.
  22. Pise da ga otac vraca sutra dan u vrtic,a zna se kada pocinje vrtic ili na adresu majke se odnosi u slucaju da nema vrtica toga dana,sta je logicno i jednostavno. Ne razumjem sto je tu vama uopce sporno. Recenica u presudi je vrlo jednostavno napisana osobi koja ne zeli komplicirari i traziti dlaku u jajetu, osobe koje vole komplicirat sta god pisalo u presudi ce izokrenit sve kako bi zakomplicirali. Prema ovim vasim tezama, pod stavkom vidanja djeteta u sudskoj presudi umjesto par recenica trebalo bi naposati 1000 stranica, i opet nebih obuhvatilo sve situacije u zivotu. Na kraju krajeva dobronamjerni roditelji se dogovaraju,a ne drzu se kao pojan plota rijeci na papiru,koji tada svaku rijec tumace onako kako njima u tom trenutku odgovara. Presuda je super napisana i vjerovatno je bila dogovor roditelja, dijete priblizno jednako boravi sa oba roditelja,sto je bas ljepo i napravljeno u najboljem interesu djeteta.
  23. Slazem se..rat svakako nije dobar za djete.bilo bi najbolje postici kakve takve dogovore roditelja.
  24. a tko je donio odluku kojeg roditelja djete vise treba? Besmislica... djete treba oba roditelja, djetetu je tesko ako je bez oca ili majke,nebitno...zato se potrudite svim silama da djetetu ne ogranicavate drugig roditelja...ako to djete volite..jer djete voli oba roditelja jednako.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija