Jump to content

Bastet86

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

135 pregleda profila
  1. Pozdrav svima. Imam pitanja vezano za godišnji odmor. Pročitala sam članke za godišnji u Zakona o radu i koliko mi je jasno, toliko uvijek fali dio koji je vezan za svakog pojedinca. Moje pitanje je: ako sam počela raditi u 4.mj. 2021 i nakon 6. mjeseci imam pravo na godišnji, mogu li koristiti puni godinšnji (koji trebam u potpunosti iskoristi do kraja 6. mjeseca ove god.)? I ako mogu, znači li to da imam pravo i na godišnji od tekuće ove godine 2022.? Hvala unaprijed.
  2. Pozdrav. Jedna sam od zaštićenih najmoprimaca. Zadnjih dana sam uspjela dogovoriti s vlasnicom kuće da me isplati da odem. Kvadratura stana je dosta mala, 18m2, ali je na super lokaciji u Donjem gradu, blizina centra. Zanima me koji iznos za isplatu mogu tražiti? Hvala.
  3. Ok, hvala na pojašnjenju. Nisam bila sigurna dokle ide uspravna linija po zakonu. Lp
  4. Porezna oslobođenja pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade bračni drug, potomci i preci koji čine uspravnu liniju te posvojenici i posvojitelji koji su u tom odnosu s umrlim ili darovateljem, Zar po ovome ne spada i moj slučaj na oslobođenje od poreza? Jedino što trebam kao dokaz je izvod iz matične knjige rođenih da se vidi da samo u rodu.
  5. Pozdrav. Naslijedila sam prije par godina kuću i zemlju (nekretninu) od bake kada je umrla. Nakon provjere vlasništva saznala sam da kuća nije u mom vlasništvu nego jednog rođaka u obitelji jer u to doba nisu prenosili vlasništvo s jedne osobe na drugu (zemlja je u mom vlasništvu). Moja pokojna baka je živjela u toj kući cijeli život a ti rođaci su samo vlasnici na papiru. Bila sam na razgovoru s rođacima i rekli su da nije problem mi prepisati vlasništvo. Mene zanima mogu li oni meni prepisati kuću putem darovnog ugovora i preko javnog bilježnika, te koliko će mi to javni bilježnik naplatiti i hoću li morati platiti porez državi? Preko odvjetnika je puno skuplje i nema potrebe jer nije im u interesu mene zakinuti. U zakonu o nasljedstvu se navodi nekih 3 ili 4% poreza na nekretnine, ali nije baš najjasnije. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija