Jump to content

dixi89

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ok, hvala lijepa, nadam se da ce mi se javiti
  2. studirala sam ekonomiju..imas pravo produziti +1 godinu redovno, to se smatra u roku. znaci +1 za preddiplomski sam imala redovna studentska prava, (jedini nacin za raditi je bilo ako si redovni student, preko student servisa) te +1 godinu za diplomski..
  3. da, 2008. sam pocela, moja greska...evo uspjela sam pribaviti neke konkretne podatke.. i sad vidim da me terete i za diplomski !! postoji negdje to pismo samo ga moram naci, gdje pise da sam oslobodena za taj period jer sam diplomski zavrsila u roku s prosjekom iznad 4...prijavila sam 5g rad u inozemstvu, ali ne pise tocna adresa, samo Toronto...poslala sam im mail da mi dostave sve kopije ugovora koje sam ikad imala sa njima..kome se obratiti? od kud krenuti? koliko minimalno moram uplacivati da mi se kamata ne povecava? hvala
  4. Postovanje! Neznam koga da pitam za savjet ili rjesenje mojeg problema. Dakle, pocetkom studija 2013., pocela sam dobivati studentski kredit od opcine, dogovor je bio ako zavrsim u roku, s prosjekom iznad 3.5, ne moram vracati kredit, te da se prosjeci budu zbrajali. Prediplomski sam zavrsila 2013., s prosjekom 3,18 te diplomski 2015 sa 4,1 ako se ne varam. Na opcinu sam predala molbu za oslobodenje, te diplome i prijepise ocjena. Nisam dobila nikakav odgovor, niti me gospoda obavijestila o icemu kasnije, s pretpostavkom da je sve u redu. Preselila sam se u inozemstvo (Kanada) na privremeni rad i slucajno logiranjem u erste bankarstvo vidjela da mi je fina sjela i uzela apsolutno sve do zadnje lipe s racuna (preko 7.000 kn). Ja nikada nisam nikakvu opomenu ili pismo dobila (jer me nije bilo u drzavi). Navodno, opcina je pristala prihvatiti moj diplomski prosjek, ali za prediplomski moram vracati dug, koji je navodno bio 25.000. S obzirom da su uzeli preko 7.000, kako je moguce da mi je i dalje dug sad skoro 27.000 kn, racuni u hrvatskoj ovrseni, uzeli mi sve do zadnje lipe doslovno, a nikada nisam bila zaposlena u RH. Da li je to uopce legalno?? Da mi bez obavijesti sjednu na racun i uzmu sve do zadnje lipe? Hvala na bilo kakvom savjetu unaprijed! Stvarno sam jadna i nemocna i neznam sto da radim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija