Jump to content

Vultus

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Vultus

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani, Danas, 27.04.2020 mi je uručen Prekršajni nalog za pogrešno parkiranje koje se dogodilo 07.12.2017. Da li je moguće da postoji neka zastara s obzirom da su protekle 2 i pol godine? Unaprijed hvala
 2. Još jednom, najljepša hvala @Borbena7 i @BRKICA00 . 🙏 Puno ste mi pomogli .
 3. Najljepša hvala na detaljnom pojašnjenju! Ako smatrate da je ovo najbolja opcija, tko sam ja da proturječim Pitanje: kako i gdje radim administrativnu zabranu? I da rezimiram, Otvorim zaštićeni račun, i napravim administrativnu zabranu, 1/4 plaće ide za alimentaciju, a 3/4 mi ne može nitko drugi uzeti ovrhom?
 4. Vultus

  Sanacija krovišta

  @Matrix Iskreno taj dio nam je posljednja opcija, budući da je jednoj od nas tri suvlasnika koja je u mirovini teško odvojiti trećinu od vrijednosti rekonstrukcije pa stoga i tražimo drugu opciju. Kao jedino rješenje vidim samo sudsku odluku o sanaciji pa sam stoga i pitao ako netko zna koliko dugo bi moglo potrajati da isti i donese tu odluku.
 5. Ako sam ja njoj do sad plaćao na ruke, kako itko zna da li sam uopće plaćao ili ne i da li sam dužan, odnosno ako postoji neki način da ona ili ja ovjerimo neku izjavu da sam joj recimo dužan 20.000 kn, a alimentacija je mjesečno 1.000 kn, onda nebi trebala svaki mjesec pokretati ovrhu, ili sam nešto krivo shvatio? Što se tiče ovoe druge opcije, čekamo @Borbena7 da nam pojasni Uglavnom, puno hvala na pomoći!
 6. @BRKICA00Hvala na brzom odgovoru. Nije pokrenula ovrhu jer nije bilo potrebe. U stvari meni je to palo na pamet kako novac nebi išao u druge ovrhe nego njoj za dijete. Ako ona pokrene ovrhu, da li onda u tom slučaju ta 1/4 ide njoj za alimentaciju? Koliko sam ja upućen, možda sam u krivu, alementacija ima prednost pred ostalim ovrhama, drugi se u biti ne mogu naplaćivati ako postoji ovrha za alimentaciju.
 7. -Trenutno sam nezaposlen i imam obavezu plaćanja alimentacije te ovrhe po računima. -Presudom je određeno da alimentaciju plaćam majci na ruke. -Idući tjedanstupam u radni odnos. Zanima me slijedeće: Kad otvorim zaštićeni račun, na koji način (što trebam poduzeti) da 1/4 plaće umjesto što će skidati ovrhe ide bivšoj supruzi za alimentaciju?
 8. Poštovani, Suvlasnik sam prostora (stana u potkrovlju) u zgradi sa 5 stanova. Krovje trošan i propušta oborine. Troje suvlasnika je spremno na kompletnu zamjenu krovnog pokrova, no dvoje koji su na prizemlju i suterenu, naravno ne potpisuju jer im nije u interesu. Sa upraviteljem zgrade i bankom imamo sve pripremljeno kako bi ishodovali kredit za sanaciju. Problem nastaje u tome što dvoje spornih suvlasnika ima u zbroju površine, 6m2 više od nas troje ostalih suvlasnika pa samim time i nemamo potrebnu većinu. Budući da je Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pr
×
×
 • Napravi novi...