Jump to content

Vultus

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vultus objavio

  1. Pozdrav, Treba mi vrhunski poznavaoc (pravnik) za postupak legalizacije sa područja Rijeke. Ako netko ima preporuku molim pošaljite mi kontakt. Hvala unaprijed
  2. Dakle, ona priča, da ne može biti predmet ovrhe jer je jedina, ne drži vodu, niti ako se prijavim na istu kao da mi je prebivalište?
  3. Pozdrav, vjerojatno je ovo sto puta objašnjeno, no ja ne mogu naći adekvatan odgovor, pa ću pitati Da li postoji BILO kakva ovrha ili alimentacija ili bilo kakvo ludilo u ovoj državi kojim mi netko ili država može sjesti na jedinu nekretninu? Supruga ima na sebi drugu nekretninu (ako to išta znači za ovaj upit) a ja bih sad novu koju kupujemo prepisao na sebe, a imam tendencije skupljanja brdo kazni za vožnju, parkiranje i slično pa samim time i česte blokade i ovrhe na FINI ( i nenormalnu bivšu ženu) Unaprijed hvala na odgovoru!
  4. Poštovani, Danas, 27.04.2020 mi je uručen Prekršajni nalog za pogrešno parkiranje koje se dogodilo 07.12.2017. Da li je moguće da postoji neka zastara s obzirom da su protekle 2 i pol godine? Unaprijed hvala
  5. Još jednom, najljepša hvala @Borbena7 i @BRKICA00 . 🙏 Puno ste mi pomogli .
  6. Najljepša hvala na detaljnom pojašnjenju! Ako smatrate da je ovo najbolja opcija, tko sam ja da proturječim Pitanje: kako i gdje radim administrativnu zabranu? I da rezimiram, Otvorim zaštićeni račun, i napravim administrativnu zabranu, 1/4 plaće ide za alimentaciju, a 3/4 mi ne može nitko drugi uzeti ovrhom?
  7. @Matrix Iskreno taj dio nam je posljednja opcija, budući da je jednoj od nas tri suvlasnika koja je u mirovini teško odvojiti trećinu od vrijednosti rekonstrukcije pa stoga i tražimo drugu opciju. Kao jedino rješenje vidim samo sudsku odluku o sanaciji pa sam stoga i pitao ako netko zna koliko dugo bi moglo potrajati da isti i donese tu odluku.
  8. Ako sam ja njoj do sad plaćao na ruke, kako itko zna da li sam uopće plaćao ili ne i da li sam dužan, odnosno ako postoji neki način da ona ili ja ovjerimo neku izjavu da sam joj recimo dužan 20.000 kn, a alimentacija je mjesečno 1.000 kn, onda nebi trebala svaki mjesec pokretati ovrhu, ili sam nešto krivo shvatio? Što se tiče ovoe druge opcije, čekamo @Borbena7 da nam pojasni Uglavnom, puno hvala na pomoći!
  9. @BRKICA00Hvala na brzom odgovoru. Nije pokrenula ovrhu jer nije bilo potrebe. U stvari meni je to palo na pamet kako novac nebi išao u druge ovrhe nego njoj za dijete. Ako ona pokrene ovrhu, da li onda u tom slučaju ta 1/4 ide njoj za alimentaciju? Koliko sam ja upućen, možda sam u krivu, alementacija ima prednost pred ostalim ovrhama, drugi se u biti ne mogu naplaćivati ako postoji ovrha za alimentaciju.
  10. -Trenutno sam nezaposlen i imam obavezu plaćanja alimentacije te ovrhe po računima. -Presudom je određeno da alimentaciju plaćam majci na ruke. -Idući tjedanstupam u radni odnos. Zanima me slijedeće: Kad otvorim zaštićeni račun, na koji način (što trebam poduzeti) da 1/4 plaće umjesto što će skidati ovrhe ide bivšoj supruzi za alimentaciju?
  11. Poštovani, Suvlasnik sam prostora (stana u potkrovlju) u zgradi sa 5 stanova. Krovje trošan i propušta oborine. Troje suvlasnika je spremno na kompletnu zamjenu krovnog pokrova, no dvoje koji su na prizemlju i suterenu, naravno ne potpisuju jer im nije u interesu. Sa upraviteljem zgrade i bankom imamo sve pripremljeno kako bi ishodovali kredit za sanaciju. Problem nastaje u tome što dvoje spornih suvlasnika ima u zbroju površine, 6m2 više od nas troje ostalih suvlasnika pa samim time i nemamo potrebnu većinu. Budući da je Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima tako loše napisan u tom dijelu, nemamo nikakvu alternativu osim da sud donese odluku o sanaciji krovišta ili da idemo u obnovu vlastitim sredstvima pa onda ulazimo u parnični postupak za naknadu štete protiv ostalih suvlasnika. Zanima me da li ipak postoji neka alternativa (mada mislim da sam sve iscrpio i probao) ili da li se zna koliko u praksi traje da sud donese odluku o neophodnoj rekonstrukciji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija