Jump to content

qweasd

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je qweasd objavio

  1. Isto me čudi što je istražni sudac odredio zatvor osobi A, samo na temelju iskaza osobe B. Još uzimajući u obzir da je osoba A nekažnjavana i tek je navršila 18 godina, te droga nije pronađena, uvjeta za istražni zatvor gotovo pa nema. Ta priča baš i ne štima, istražni sudac određuje zatvor samo ako je apsolutno nužno i ako postoje čvrsti uvjeti. Ja sam imao marihuane i vagu pa su mi rekli da zbog tog što nije bilo prijašnjih indicija da se bavin distribucijom narkotika, te zbog neosuđivanosti i nekažnjavanosti, male količine i mlađe životne dobi, neće biti određen istražni zatvor. (to često zna biti odluka istražnog sudca ako su navedene stavke ispunjene.) E sad možda sam imao sreće, možda je njima bilo jednostavnije tako provesti postupak nad menom, ali u svakom slučaju oću reći da ta tvoja priča mora biti dublja nego što je. Odnosno da osoba A ima više dokaza protiv sebe zbog kojih postupak ide u smjeru kojem ide. Ne znam, nisam stručnjak, slučajno sam se našao na forumu pa me zainteresiralo, pa me zanima je li dečko izašao iz zatvora i na čemu je postupak trenutno?
  2. Da, ali hocu reci da ako dokaze da je za osobnu upotrebu ne bi trebala biti uvjetna kako pero kaže, nego oslobađajuća? Pero je rekao da ako dokaze da je za osobnu upotrebu da ocekuje uvjetnu.
  3. Pa ako dokaže da drogu nije htio preprodavati i da je vaga koristila za vlastite svrhe, šta ne bi trebala onda biti oslobađajuća presuda?
  4. Nema apsolutno ništa osim dvije vrećice i vage. Jedino prethodni iskaz mene i prijatelja na policiji gdje smo priznali, ali to nije snimljeno kamerom. Šanse postoje, a iz vašeg iskustva kolike su te šanse? I jeste li upoznati sa takvim slučajevima u praksi?
  5. Javljam se opet u vezi slučaja od prije cca godinu dana. Došao mi je ponovo poziv, pojavio sam se s odvjetnicom, no međutim odgođeno je za mjesec dana, jer svjedok nije bio u mogućnosti dolaska. Da ponovim, pao sam sa 40g i vagom, odvojeno u dvije vrećice, u obrani sam rekao da je za moje osobne potrebe i da san te dvije vrećice dobio tako od dilera, znači nisam ih odvajao sam. Iznio sam također da je vaga bila u slučaju da me diler ne zakine, i da sam stalni pušač i pušim po par jointa dnevno. Nikakvih drugih indicija prodaje nema osim navedenog, svjedok je na prvom saslušanju negirao da sam mu prodao. Popričao sam nešto s odvjetnicom, i ona je rekla, da ukoliko prođe priča da je za moje osobne potrebe, da se slučaj u potpunosti odbacuje, odnosno optužnica prestaje, i ne dobivam ništa. Mene sad zanima, iz vašeg iskustva, kolike su šanse da se takvo što desi? Da ne dobijem nikakvu sankciju za ovakvo nešto? Meni to osobno zvuči apsurdno...
  6. Hvala na brzom odgovoru. I još me zanima, mogu li ja kao mlađi punoljetnik svejedno dobit uvjet ili dobrotvorni rad, iako mi se sudi po zakonu za mladež? I oće li bit nešto od toga ili samo primjene određenih sigurnosnih mjera? Koja je vaša procjena u vezi tog, i koju kaznu inače okvirno dobivaju mlađi punoljetnici za ovakva djela u ovakvim okolnostima? Znam da je svakom drugačije, ali samo ako možete reći neku vašu okvirnu procjenu.
  7. Ja sam iznio obranu da su ta dva paketića došla tako, odnosno da sam ih tako dobio, a ne raspizavao za prodaju. Dakle, tako sam ih kupio. Jasno mi je da sud neće popušit tu priču s obzirom na okolnosti, prijatelja i moje priznanje na policiji, te digitalnu vagu, ali gotovo sam uvjeren da bi se mogao primjeniti zakon za mladež (pošto sam mlađi punoljetnik), pa me zanima postoje li mogućnosti dobivanja mjera opreza ili sigurnosnih mjera što se obično primjenjuje za maloljetne prijestupnike? Inače prodavao stvarno jesam, ali sitno. Kupovao 50 grama, i podjelio društvu za određenu cifru čisto kako bi imao besplatno pušit. Znači nikakav čisti profit. Znam da to inače ne znači puno jer prodaja je prodaja. Ali eto, dogodilo se.
  8. Našli su 2 paketića, jedan od 10 i jedan od 30. Sa mnom je pao prijatelj koji je priznao da sam mu prodao, te sam ja na policiji izjavio odnosno priznao dilanje. Dokaze o prodaji odnosno transkripte nemaju, jer mobitel nije zapljenjen. Na DORH-u sam negirao prodaju, isto tako je i moj prijatelj negirao da sam mu prodao. Sud je odbacio postupak o prodaji tom prijatelju, ali tereti me i dalje po čl. 190. st. 2. (i st. 1.). Mene sad zanima, uzimajući u obzir da nemaju niti jedan jedini čisti dokaz da je opojna droga zatečena kod mene bila namijenjena prodaji, koja je vjerovatnost da budem osuđen samo po st. 1., odnosno koja bi kazna bila ako bi bio osuđen za taj isti stavak. Znam da je kod svakog drugačije, ali možete li okvirno reći kakva kazna je očekivana za osudu po čl. 190. st. 1. Jer budem li osuđen po st. 2., pretpostavljam da će bit godina ili dvi uvjetno.
  9. Terete me za prodaju zbog posjeda 40 grama marihuane i digitalne vage, nema nikakvih drugih dokaza prodaje osim navedenog. Na DORH-u sam iznio obranu osobne uporabe. Ne kažnjavan, 18 godina. Što mogu očekivati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija