Jump to content

Bubamara 123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ja i suprug smo oboje zaposleni. Ja sam trenutno na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći (očekivanje drugog djeteta) i moram strogo mirovati. Međutim, imamo još jedno dijete od 3 godine koje se razboljelo i ne može u vrtić. Ima li moj suprug pravo na bolovanje radi njege bolesnog djeteta dok sam ja na bolovanju radi komplikacija u trudnoći? Unaprijed hvala na odgovoru
  2. Hvala na odgovoru. Nadam se da sam dobro razumjela. Mogu se koristiti i sredstva tj. dio place koju dobivam za plaćanje doma, ali sad je pitanje koliki je to dio. Obveze su mi jasne.
  3. Poštovani, Moja majka je cijeli život od mog rođenja provela u Psihijatrijskoj bolnici zbog duševne bolesti. Nakon toga je prebačena u Dom za nemoćne i starije osobe i tamo je godinama buduci da je njezina bolest neizlječiva. Kako je lišena poslovne sposobnosti dodijeljen joj je skrbnik s obzirom da ja nisam bila punoljetna, a država joj plaća smještaj sve te godine. Moja majka nema nikakve imovine, a niti ja nisam ništa naslijedila. Budući da sam sad punoljetna i radim, poslano mi je od strane Centra za socijalnu skrb da se prihvatim dužnosti skrbnika. Da li ja moram plaćati cijeli iznos za dom ako se prihvatim uloge skrbnika moje majke? Kad bi morala plaćati dom, od moje plaće ne bi ostalo ništa. Trenutno u dogovoru s Centrom sudjelujem s jako minimalnim iznosom u sufinanciranju troškova za dom sukladno mojoj plaći, a to je prihvatljivo. Također koje bi još bile moje obveze kao skrbnika u ovom slucaju i da li se može odustati ako vidim da ne ide?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija