Jump to content

Den1412

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, javljam Vam se zbog ovrhe po kreditu u Pbz-u. Kredit je podignut 2007 god, plaćan do 2010 god, nakon toga otkazan zbog nemogućnosti plaćanja, te rješenjem o ovrsi iz travnja 2011 god zbog ne mogućnosti drugačije naplate cca 80 000kn, podignuta blokada na fini. Nakon toga niti 1 lipa nije im uplaćena, stalni pozivi od b2 kapitala koji su preuzeli dug cesijom. Krajem 2018. fina ih je isknjižila (jer su 7 godina ležali na računu). Početkom 2019 pokrenuo osobni stečaj za ostale dugove koji su bili manji od 20 000 kn, nešto oprošteno, ostalo još oko 8500 kn glavnice duga. Moje pitanje je da li mogu tražiti zastaru po tom dugu za kredit iz 2011 god, jer želim odplatiti ostale dugove, a bojim se da provućem i jednu lipu preko računa da se ne bi opet uknjižili b2 kapitali. Kredit je bio privatni nenamjenski sa pokrićem boniteta firme u kojoj sam bio zaposlen. Pravo na zastaru da/ne Te da li finino isknjižavanje tog duga (zbog promijene ovršnog zakona o trajanju blokade) 2018 god, se smatra radnjom koja prolongira rok prava na zastaru? Hvala
  2. Tako je, okrivljenikov odvjetnik traži akontacijsku uplatu s obrazloženjem da želi postiči nagodbu prije rasprave. Kako okrivljenik prvi put surađuje s tim odvjetnikom, zbog loših prijašnjih iskustava sa drugim odvjeticima, ne želi ostati "kratkih rukava". Upitao bih Vas još, da li postoji mogučnost izricanja uvjetne kazne za djelo krađe u pokušaju, ako je okrivljenik več prije osuđivan kaznom zatvora u trajanju 3 godine za ista i slična djela, a na trenutačnoj optužnici državno odvjetništvo predlaže kaznu 6 mjeseci zatvora? Osim tog trenutačnog postupka okrivljenik nema nikakvih drugih postupka, a taj isti je počinjen (i priznat na videozapisu u pp) prije 5 i pol godina, godinu dana nakon odsluženja prošle kazne zatvora?
  3. Poštovanje, Da li se odvjetnik prije prvog ročišta može nagoditi sa državnim odvjetništvom? Te u slučaju nagodbe da li onda na prvom ročištu se ne ide u dokazivanje več samo budu pozvani optuženi da bi se izrekla kazna?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija