Jump to content

User_2304

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je User_2304 objavio

  1. Samo pise da se do kraja tjedna dogovaramo oko reguliranja radno pravnog odnosa i moguceg drugog angazmana. Radnik u to vrijeme nastavlja s prijenosom znanja. Nista vise od toga. hvala 👍
  2. Pozdrav svima, Molim vas za pomoc u vezi poslovno uvjetovanog otkaza. Ukratko, danas je stupio na snagu novi pravilnik kojim je ukinuto moje radno mjesto, ali mi poslodavac nije urucio otkaz nego dao na potpis DOGOVOR u kojem piše da se do kraja tjedna razgovaramo i dogovaramo moguce opcije. ukoliko potpisem takav DOGOVOR, utjece li to na moja prava, rokove na zalbu za zastitu prava i slicno? molim vas ukoliko netko moze odgovoriti i pomoci. hvala puno
  3. Pozdrav svima, Molim vas pomoć/mišljenje u vezi članka iz ugovora o radu koji se odnosi na zabranu tržišnog natjecanja. Uz zabranu bilo kakvog angažmana dok traje ugovor o radu, navedeno je i sljedeće: „U slučaju zaposlenja radnika kod drugog društva koje je u tržišnoj utakmici s Društvom u roku od 12 mjeseci nakon prestanka ovog ugovora, radnik se obvezuje platiti ugovornu kaznu u visini 12 mjesečnih bruto plaća utvrđenih ovim ugovorom o radu. Isto se odnosi i na sklapanje i obavljanje poslova kojima se radnik takmiči s Društvom za svoj ili tuđi račun ili za račun treće osobe, te na korištenje znanja, informacija i poslovnih kontakata vezanih uz njegove poslove prema ovom ugovoru za svoj ili tuđi račun.“ Jednostavno googlanje mi daje da za ugovornu zabranu mora biti ugovorena i naknada koju poslodavac plaća radniku dok traje zabrana (pola mjesečne plaće), a ukoliko takve naknade nema onda ni zabrana ne vrijedi. Mene zanima u slučaju poslovno uvjetovanog otkaza (reorganizacija, otkaz uz ponudu izmijenjenih uvjeta): - Vrijedi li zabrana rada kod konkurenata sadašnjeg poslodavca uz ovakav tekst - Ukoliko ne vrijedi, može li poslodavac ponuditi naknadu za trajanja zabrane? Jer takav oblik nije ni dogovoren, a sigurno ga neću potpisati prije odlaska. - Ograničava li se zabrana samo za zaposlenje unutar RH? Rado ću odgovoriti na bilo koji upit i unaprijed se zahvaljujem.
  4. Mislim da su ipak pokrenuli ovrhu jer tesko da mi kamate u dvije godine bile 900 kuna. to su troskovi ovrhe. dakle, nijeu zastari
  5. Ovrha se može provoditi istovremeno i preko FINE i preko poslodavca. Ako poslodavac usteže mjesečne rate onda ne bi bilo razloga za aktivaciju zadužnice pa možda da to najbolje provjerite u banci. Uglavnom, poslodavac ustegne koliko može i ostatak ide na račun što onda može ustegnuti FINA. Da izbjegnete da FINA pokupi ostatak, otvorite zaštićeni račun i tamo preusmjerite ostatak plaće.
  6. Pa jedino postoji odluka o nosenju laptopa doma, drugo nista. Odluka ne definira svrhu, nema nikakvih uputa o radu izvan ureda, dezurstvu, prekovremenim satima i slicno. Jedino sto se moze zakljuciti jest da je ovo za svaki slucaj da se moze bez problema nastaviti posao od doma. Kako trenutno nije dozvoljen rad od doma ova odluka mi nema nikakvu svrhu. Pitanje postavljam jer su krenula upozorenja i podsjetnici na odluku.
  7. Pozdrav svima, molim vas, ako netko ima iskustva ili znanja, mišljenje na temu nošenja poslovnog laptopa doma. Poslodavac je donio odluku da svi zaposlenici koji imaju prijenosno računalo, isto moraju nositi doma svaki dan. Tendencija je rad iz ureda, a ne od doma, ali ova je mjera donesena za „svaki slučaj“. Moje pitanje je opravdanost ovakve mjere koja se odnosi samo na dio zaposlenika, a ne na sve jer nemaju svi prijenosna računala, i ima li poslodavac uopće potporu u zakonu za ovakvu odluku? Hvala i lijep pozdrav.
  8. Jos nista nije ponudjeno, pretpostavka je da ce biti uskoro. Koja je razlika izmedju aneksa i otkaza s ponudom? Zar ne bi na kraju bilo isto ako se odbije aneks?
  9. Moze to obrazloziti padom prihoda uzrokovanim trenutnom situacijom, nikako krivnjom radnika. U tom slucaju i dalje mora isplatiti otpremninu u slucaju otkaza?
  10. Pozdrav, ukoliko mi poslodavac zeli smanjiti placu, a ja to odbijem, onda pricamo o poslovno uvjetovanom otkazu uz koji ide i otpremnina? Kako se u tom slucaju racuna prosjek zadnje 3 place za osnovicu otpremnine, ulazi li u taj prosjek i bonus i placa u naravi (korsitenje sluzbenog vozila u privatne svrhe) ili samo osnovna bruto placa iz ugovora? hvala i srdacan pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija