Jump to content

Mary1232

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U redu. Hvala puno na odgovorima i pomoći.
  2. Smanjenje plaće. Ja sam se izjasnila da bi u trenutnoj situaciji pristala, ali ako ima izgleda za povisenjem kada se normalizira poslovanje na što je poslodavac rekao da to nije izgledno. Ja sam na to tražila raskid ugovora, odnosno neproduživanje postojećeg, na što je on rekao da ja napišem izjavu o otkazu što ukoliko ja napravim uzrokuje gubitak prava na naknadu s burze. Po nekoj mojoj logici, ukoliko bi poslodavac htio da ostanem zaposlena morao bi mi dati novi ugovor o promjeni statusa zaposlenja, odnosno da se izmijeni da sam zaposlena kao pripravnik. Jer nije moguce da ja i dalje budem zaposlena kao pripravnik osim ako se to automatski mijenja u pravi radni odnos, za što bi bez obzira na to, po meni, također trebalo sklopiti novi ugovor. Također, koliko sam upućena, poslodavac mi je prije završetka pripravništva trebao uručiti i poslati poštom službeno očitovanje o završetku ili produženju radnog odnosa što je također izostalo.
  3. Nije bio raspisan natječaj, primljena sam po preporuci. Prvi i jedini ugovor koji sam potpisala je ugovor na neodređeno, međutim pripravništvo nije neodređenog trajanja već zakonski određenog trajanja od 1 godinu. Ne znam može li uopće pripravnički ugovor biti na neodređeno, je li ugovor uopće važeći kao takav? Sad mi poslodavac postavlja nove uvjete na koje ja ne želim pristati, a uvjetuje mi da ja dam izjavu o otkazu.
  4. Ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Započinje 19.04.2019. Nije definiran završetak, ali navedeno je ovako: Ovim Ugovorom o radu Ugovorne strane zasnivaju radni odnos za radno mjesto pripravnik fizioterapeut. Službeno trajanje pripravništva je godinu dana, međutim nije navedeno u ugovoru. Ne bi li trebalo potpisati novi ugovor s izmjenama kako bi se radni odnos nastavio budući da nije moguće da nastavim raditi kao pripravnik jer je godinu dana odrađeno.
  5. Poštovani, Odradila sam pripravnički staž u trajanju od godinu dana, koliko je zakonski propisano trajanje za moju struku, međutim potpisan je ugovor na neodređeno. Zanima me da li se automatski produžuje budući da je ugovor na neodređeno ili se automatski raskida budući da je u ugovoru navedeno da me se zapošljava kao pripravnika te su od države dobivene mjere poticaja za mene u trajanju od godinu dana pripravništva. Poslodavac želi da pošaljem izjavu o davanju otkaza, kako bih ja raskinula ugovor, a ne on, međutim time gubim sva prava na potpore od zavoda za zapošljavanje. Nisam dobila nikakav službeni dopis niti o produljenju radnog odnosa, niti o raskidanju ugovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija