Jump to content

doktorica

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam dvoje kojima je uspjelo . Prva je princeza dinastije Garibaldi velikih katolika a drugi je domoljubni pjevač neupitne odanosti crkvi . Običnim smrtnicima treba dobra veza malo jača od Don Pave .
  2. Ukoliko si pitanje postavila jer nisi sigurna je li prostor registriran kao poslovni najjednostavnije ćeš to doznati ako zatražiš na uvid uplatnice za el. energiju. Na njima piše "poslovni prostor" i ime vlasnika . Ako ti ovo može pomoći. Inače hvala na podršci . Pozdrav !
  3. Čuj Rubens fakat si me nasmijao . Pa jesi li ikad čuo za termine brutto ,netto,mjesečni promet i netto zarada. Ovako,. da demistificiramo tu veliku zaradu ugovornih stomatologa. Ako uzmemo prosječnih 25.000 kn. po stomatološkom timu(opet ponavljam njega ne čini samo doktor) kao brutto dohodak ,nakon podmirenja svih izdataka i uz veliku štedljivost na materijalu (trebaš vidjet te cijene ) stomatologu ostaje prosječno 7-8.000 kn. Je li ti se to čini puno ? Pa toliko zarađuje neki činovnik sitnog zuba bez trunke odgovornosti i stresa a da i ne spominjem minimal. 17 god.školovanja . Dakle ovo je cifra koja te je žuljala i koja ide iz državne kasice a ostatak koji nabrajaš nije bio predmet diskusije već stvar tržišne utakmice. A ako mene osobno pitaš kolika bi me cifra zadovoljila onda je to 1/3 zarade europskih kolega. Kako je to za sada utopija veselim se što skorijem ulasku u EU jer ako će netko žaliti za ovom vremenima to sigurno neće biti stomatolozi. A o drugim načinima financiranja ne samo preko HZZOa nekom dr. prilikom . Živjeli !
  4. Gosp. Rubens vidim da ste se malo upristojili pa nalazim za shodno da vam odgovorim . Razlog mog uključivanja u ovu diskusiju nije namjera nekoga braniti jer u svakoj profesiji (kao i u životu) među žitom ima kukolja već pružiti informaciju laicima koji znaju neke činjenie ali ih krivo interpretiraju.Ovaj odgovor smatrajte krajem mog polemiziranja ukoliko i nadalje budete inzistirali na diskusiji rekla- kazala i paušalnim odgovorima. PRVO ja jesam privatnik s ugovorom i ne ovisim isklučivo o državnim jaslama ali kolege koje ovise debelo su potplaćeni za svoj rad jer su u monopolističkom ugovoru sa HZZOom i jer nemaju drugog izbora s obzirom da je većina kolega poodmakle dobi i teško mogu krenuti ispočetka . Ja sam privatnik koji radi prema suvremenim standardima koje želim omogućiti svakom svom pacijentu bio on dubljeg ili plićeg džepa stoga svatko tko je u moju ord. došao s namjerom upisa bio je upoznat s načinom doplate.Kome nije odgovaralo potražio je drugog onaj tko je ostao to je učinio s povjerenjem i bez straha od deranja .Fala bog danas svatko ima slobodu izbora .Nadalje svaka doplata je transparentna jer ne izmišljamo mi cijenu već naputke o inim dobivamo od stomatol. komore i svaki pacijent koji dobije vanstandardnu uslugu mora to i platiti bez obzira dobio on tu uslugu u domu zdravlja ili u ugovornog privatnika .Sasvim svejedno jer doplata je ista. Samo u jednom imate pravo a to je da im za tu uslugu mora biti ispostavljen račun . DRUGO visina nadoplate ne ovisi samo o cijeni materijala jer nismo na tržnici već ovisi i o mom znanju koje po vama očito nije relevantno .TREĆE cijena ispuna kod privatnika vam je 300 kn dakle nije baš ista kao i doplata .I na kraju da pojasnim pojam privatna cijena .To ne znači samo cijenu usluge u privatnoj ord. nego i cijenu usluge na koju nemate pravo bez obzira tko vam tu uslugu pruža. POŠTOVANJE !
  5. Nikoleta , mislim da me niste baš shvatili ili ja nisam bila baš precizna . Dakle djeci se ne naplaćuje jer je takav propis kojega se ja pridržavam samo sam željela pojasniti zašto je to bitno jer se o zdravju zubi ne možemo brinuti samo mi bez suradnje pacijenata . Što se tiče odraslih besplatni su bijeli ispuni do trojki (kojih ima više vrsta i kvaliteta ali socijalno naravno plaća najniže na ljestvici ) a na ostalim zubima idu amalgamski ili sivi ispuni ( za koje istraživanja pokazuju da su potencijano štetna ). Pacijent koji želi kvalitetniji ispun na prednjim ili zbog estetike želi bijeli ispun na stražnjim zubima to mora doplatiti . Koliko ? Privatna cijena minus iznis koji plaća soc. I tako dođemo da famoznih 100-120 kn. ovisno o veličini ispuna. Usput da odgovorim i gosp. Rubensu koji se očito u puno toga razumije s obzirom na broj diskusija.Glavarina od 25 000 kn ne ide direktno u džep stomatologa nego ona pokriva : doprinose sestre i doktora, plaću sestri,najam prostora, materijal , režije, knjigovođu i na kraju što ostane za plaću naše malenkosti . Mislim da ste o svemu malo primirisali ali da potpune činjenice ne znate zato ne zbunjujte ljude . Nadam se da sam sada bila jasnija. Poštovanje !
  6. Helloooo poznavaoci opsega stomatoloških usluga! Evo jedna doktorca koja ne naplaćuje ispune na mlječnim zubima jer smatram da su preventiva i upute o higijeni od malih nogu spas hrvatskoj krnjavosti. Ali roditeljski nemar dovodi do stanja u kojima prvašići imaju razorene šestice, teenageri desetke pokvarenih zubi itd. Mislite li da bi mi to trebali riješiti za 15 kn. mj. glavarine?Kad se informirate o opsegu usluga pročitajte i koji su standardni materijali a koje morate PLATITI ! Kada počnete cijeniti zube kao i frizure neće vam biti teško odvojiti 100 kn.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija