Jump to content

Lion7

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lion7 objavio

  1. Poštovani, mora li poslodavac znati bračni status radnika i može li on doći nekako do tog podatka, putem porezne kartice itd.?
  2. To mislim, koji bi bili konkretni dokazi da postoji takva zajednica? Jel dovoljno da samo netko dovede svjedoke ili se priznaje samo jači dokaz kao npr. prijavljeno prebivalište na istoj adresi?
  3. Poštovani, molim odgovor. Zanima me što se točno smatra izvanbračnom zajednicom i kako je netko može dokazati? Zahvaljujem.
  4. Ugovor o doživotnom uzdržavanju je najbolje rješenje ali čini mi se da ona nažalost ipak želi njemu dati dio imovine nakon svega i to u tajnosti, da ja ne saznam, a ja ostajem ponižena do kraja. Samo još jedno, mora li se u ugovoru o doživotnom uzdržavanju točno navesti koja imovina će pripasti davatelju skrbi ili se to misli na cijelu imovinu?
  5. Hvala Vam na odgovorima. Dakle rješenje je da predbračnim ugovorom se izbjegne da on dobije išta i u slučaju rastave i smrti.
  6. Znači čak i bez predbračnog ugovora, ako su u braku i majka mi premine, nasljedstvo u cijelosti dobivam ja, a ne on?
  7. Ok, ali zašto je onda potreban predbračni ugovor, i ovu imovinu što ima sad je imala davno prije njega, tj. moja pokojna baka je davno na nju prepisala. Predbračni treba samo za slučaj smrti?
  8. Naravno. Ja sam i mislila skrbiti ako budem živa i zdrava za majku. Problem je njena emotivna ovisnost o čovjeku koji nas polako ali sigurno želi uništiti.
  9. U kom smislu mislite otvoreno, mislite na ovaj dio što još nije naslijedila? Mene samo interesira kako da se zaštitim u slučaju njene smrti a oni npr. u braku? Je li ugovor o doživotnom uzdržavanju jedini put?
  10. Pozdrav. Imam majku koja je zaslijepljena lažima mnogo mlađeg partnera koji oduvijek cilja našu obiteljsku imovinu za kojeg se na koncu želi udati. Želi sklopiti predbračni ugovor kojim bi se definiralo što je njegova a što njena imovina u slučaju rastave. No, time nisam zaštićena ja, npr. u slučaju njene iznenadne smrti, pretpostavljam on ima prava koliko i ja nažalost na njenu imovinu prije braka i imovinu koju tek treba naslijediti od oca koji je već u dubokoj starosti. Ona tvrdi da će sklopiti sa mnom ugovor o doživotnom uzdržavanju kad osjeti da je nemoćna, što je po meni nerealno jer smrt može iznenaditi a u tom slučaju najgore prolazim ja. Može li pored predbračnog ugovora sklopiti s potencijalnim očuhom i nekakav ugovor kojim se on odriče njene imovine u moju korist u slučaju mamine smrti? I jesam li ja takvim ugovorom potpuno zaštićena? Hvala
  11. Hvala na odgovorima. Da taj slučaj. Kako to tumačite?
  12. Poštovani, kako znati sa sigurnošću da nekretnina koju trebam kupiti nema nekakvih skrivenih nasljednika koji bi me nakon kupnje teretili i da netko nema na kući doživotno pravo uživanja ili bilo kakav drugi ugovor kojim bi ja morala namiriti i tu osobu? (Čula sam priču žene koja je kupila stan pa se javila sasvim treća osoba a ne prodavatelj, koja je tvrdila da isto ima pravo i da je nasljednik koji je izostavljen)
  13. Poštovani, može li se odricanjem od imovine izbjeći uzdržavanje roditelja koji ima manju mirovinu ukoliko je obiteljski nasilnik koji voli iskorištavati i miješati se u život?
  14. Znači ona ne može prodati bez mog odobrenja? Prvo je trebao biti dogovor da ja budem vlasnik a ona da ima doživotno pravo uživanja a onda se ona sjetila da će možda poželjeti prodati pa mi ne želi prepisati vlasništvo a s druge strane želi da samo ja naslijedim nekretnine a ne njen izvanbračni pohlepni partner.
  15. Pozdrav. Što se događa sa mojim pravom na imovinu osobe tj. majke ako smo sklopili ugovor o doživotnom uzdržavanju a ona npr. proda nekretninu za života i potroši novac? Je li moguće da ostanem bez svega unatoč tako jakom ugovoru koji isključuje svakog nasljednika?
  16. Hvala. Strašno danas svatko može lako doći do nekretnine i pored djece.
  17. U slučaju da mama napravi oporuku kojom ostavlja meni sve, može li njen partner to pobiti, tj. imati pravo na nužni dio?
  18. Poštovani, Interesira me može li mamin izvanbračni partner, dakle žive skupa bez braka ali čak razmišljaju i o braku naslijediti imovinu nakon što ona umre, tj. dijeliti imovinu sa mnom (njenim djetetom) iako je ona tu imovinu imala već prije zajednice s njim i hoće li dijeliti imovinu koju tek treba naslijediti od oca? Također zanima me ukoliko stupe u brak hoće li ja morati nakon njene smrti dijeliti s njim svu obiteljsku imovinu? Hvala
  19. Preko poruke Fini sam saznala da je subjekt blokiran. Čula sam da su u stečaju no ne znam gdje da to provjerim. Tražila sam ali ih nema na stečajnoj listi. Ništa mi nije jasno. Znači moj rok teče od tad kad saznam da se nije moguće naplatiti preko Fine? Jesam li dobro shvatila?
  20. Hvala Vam za odgovor. Zanima me koji je rok za upis u stečajnu masu kao vjerovnik i od kad se to računa?
  21. Poštovani, zanima me je li istina ovo što mi odvjetnik govori. Već dugo vremena čekam na pokretanje ovrhe nad poslodavcem a presuda je pravomoćna. Odvjetnik je navodno ishodio klauzulu pravomoćnosti iako ju ja još nisam platila. I sada se "čeka" na poreznu upravu da navodno izda potvrdu da se neće naplatiti ili hoće doprinosi na nematerijalnu štetu te zato nije još pokrenuo u Fini postupak ovrhe. Je li to zaista tako? U međuvremenu sam saznala da je poslodavac iznenada u blokadi a odvjetnik me o tome uopće nije obavijestio. Niti se spominje naplata iz imovine poslodavca. Imam li razloga zabrinuti se po pitanju odvjetnika? I općenito svega. Hvala
  22. A što ako odbije, tj. ne primi poštu? Jel bi funkcioniralo da odem sa 2 svjedoka osobno jer sam uvjerena da on neće htjeti potpisati niti osobno da je primio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija