Jump to content

Arben

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sta to znaci, sta si mislio na: javi odgovor mjerodavnih tijela po okoncanju.
  2. Ne igniriram Oca. Ponosam sam snjim. Ali sa Srbijom mi uopste nista nemamo. Imam drzavljanstvo Republike Kosova. Aplicirat cu i za drzavljanstvo R.H., ne treba mi vise tvoj odgovor.
  3. Hvala na odgovor. Republika Kosovo je drzava, priznata i od same Republike Hrvatske, i to na prvim danima nase nezavisnosti. Jasno mi je vas odgovor za Kosovare.
  4. Kosovo je sekularna drzava, nigde ne pise nacionalnost. Svi su Kosovari bez obzira kojoj pripadnosti pripadaju. Na osnovnoj skoli nista ne pise kojoj nacionalnosti pripadam, na srednjoj skoli mi pise hrvat, na fakultetu mi pise albanac/hrvat. U nekim NVO gde sam radio izjasnavao sam se kao Hrvat. Majka mi je Hrvatica, ima domovnicu, rodni list i putovnicu. Da li ima uvjete za Hrvatsko drzavljanstvo. Rodjen sam 1979 godine.
  5. Dobar dan. Majka mi je Hrvatica, zivimo na Kosovo. Trebam da predam dokumentaciju za Hrvatsku drzavljanstvo. Imam dva pitanja koju nisu mi jasne: 1. Na nekim papirima nacionalnost mi pise Albanian/Croatian, jer to moze ovako? 2. Dali samo izvod iz registra rodjenih treba imati apostilski pecat ili koji dokumenti trebaju imati ovaj pecat jer nije mi jasno?
  6. Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja jer ne mogu baš dobro razumjeti novi hrvatski zakon o državljanstvu. Moja majka je Hrvatica, ima hrvatski rodni list, državljanstvo i putovnicu. Rođen sam na Kosovu. Zajedno s mojom majkom živimo na Kosovu. Želim dobiti hrvatsko državljanstvo. Sad je moja zbrka. Rođen sam 29.10.1979. Na Kosovu. Imam samo jedan certifikat iz UN-a u kojem piše da nemam državljanstvo do 2007. godine kada sam dobio kosovsko. Nadalje, imam dokaz gdje sam bio menadžer u plivačkom klubu 2010. godine gdje sam se izjasnio kao Hrvat. Usprkos tome, imam i druge potkapače iz različitih nevladinih organizacija gdje sam se također izjasnio kao Hrvat. U osnovnoj školi i na sveučilištu svi su napisani kao kosovska ljepota po zakonu prilagođenom na Kosovu ne piše se nigdje nacionalnost, pa su svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnost. Što moram učiniti? Jesu li ovi dokumenti dostatni da ih možete poslati za hrvatsko državljanstvo? Može li netko detaljno objasniti što trebam učiniti? Hvala vam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija