Jump to content

soopica

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je soopica objavio

  1. Znam da Fina nema ova saznanja. Ovrhu je tražio izravno ovrhovoditelj. Zato i pitam - tko onda skida ovrhu sa Fine kad je otplačena? Teoretski - ovrhovoditelj se može naplatiti sa plaće i onda još jedanput sa Fine..
  2. Poštovanje, Imam jedno pitanje. Kad je ovrha otplačena, a otplačena je NE preko Fine nego preko poslodavca koji mi je ustezao sa plaće, koliko dugo treba proči kako bi ovrhovoditelj brisao ovrhu sa Fine? Ili opet ima neka pravna začkoljica za koju se ja trebam pobrinuti za to? Hvala
  3. OK... Još malo preciznije. Odlukom poslodavca do kraja otkaznog roka sam doma, uz napomenu poslodavca da ako bude potrebno da će ma zvati nazad na posao. To mi je jasno. Ono kaj mene zanima je ako mene poslodavac zove nazad na posao da li se onda taj otkazni rok produžuje, a ako nastavim raditi da li radim po starom ugovoru, odnosno da li mi i dalje vrijedi ugovor na neodređeno?
  4. Firma mi je zbog korona situacije odlučila dati otkaz ugovora na neodređeno. Sve je po pravilima - otkazni rok od dva i pol mjeseca i otpremnina, uz mogućnost da ako se u to vrijeme posao stabilizira povratka na radno mjesto. Ugovor mi istječe 15.07., pa me zanima, ako me npr. pozovu da se vratim 14.07. da li ja nastavljam raditi po starom ugovoru (na neodređeno) ili što?
  5. Znači, u ovom slučaju, poslodavac može raditi što hoće bez ikakvih sankcija, iako krši zakon?
  6. Joj da.. Još nešto, ne znam da li ima veze... Poslodavac je primatelj ove pomoći od države od 4000 kn.
  7. Hvala još jednom... I još jedno pitanje: Da li poslodavac može kazneno odgovarati ako ipak odluči isplatiti dio plače direktno ovrhovoditelju?
  8. Jesam... Pokazao sam im te NN. Rekli su da će proučiti i onda me obavijestiti. Referentica za plaće mi je rekla da njoj iz eosa prijete materijalnom odgovornošću, ako neće i dalje uplačivati. Hvala na odgovoru... Btw...
  9. Poštovani, Ja imam "klasičnu" ovrhu (javni bilježnik), i poslodavac mi susteže sa plače. Danas mi poslodavac veli da će on i dalje uplačivati Eosu jer se to kao na njih ne odnosi. Jel' poslodavac time krši zakon (po mojem da)? Kome ga prijaviti? Koje su kazne za poslodavca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija