Jump to content

NepoznatiNetko

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    NepoznatiNetko je reagirao na Ruby_Danderfluff u Objava optužujućeg sadržaja na internetu   
    Radi se o kaznenom postupku koji se pokreće privatnom tužbom privatnog tužitelja u roku od 3 mjeseca od dana saznanja za kazneno djelo i počinitelja, za kaznena djela uvrede i klevete, što su kaznena djela protiv časti i ugleda. Posljedice su kaznena osuda (koja ulazi u kaznenu evidenciju), te novčana kazna za počinitelja, ništa strašnije od toga (i eventualno snošenje troškova kaznenog postupka). No to otvara vrata da onaj tko je uspio u takvom kaznenom postupku tuži i radi naknade štete zbog povrede prava osobnosti (neimovinske štete, kolokvijalno - duševnih boli) koja proizlazi iz tog kaznenog djela. Takve se naknade šteta kreću do oko 50-ak tisuća kuna ako ste oštećeni kao sudac, saborski zastupnik ili ini političar, a nešto niže ako ste običan čovjek.
    Ako i dalje ustrajete kod planiranoga, budite vrlo oprezni pri formuliranju sadržaja web-stranice: pazite da ne sadržava generalno uvredljive riječi  koje su nepotrebne da biste pojačali dojam, a zapravo služe samo tome da naruše čast i ugled (prevarant, lažljivac, lopov i sl.), držite se dokazivih činjenica, nemojte preuveličavati niti dodavati neistinite tvrdnje ili svoje spekulacije. Naravno da imate slobodu govora i izražavanja mišljenja, no iz nje proizlaze i odgovornosti za iznesenu ili napisanu riječ, odnosno tvrdnju.
    Sve ovo pišem Vam opreza radi, kao što na početku rekoh. Iz Vašeg opisa građevinskog poduzetnika nije razvidno je li to pojedinačni nesporazum i nemogućnost razrješavanja konflikta ili se zaista radi o osobi koja serijski radi ovakve stvari (ako je posljednja opcija, vjerojatno se neće zamarati time da Vas tuži radi povrede časti i ugleda, nego će bježati od okrutne ruke zakona, no ako se zaista radi o građevinaru koji će zbog toga gubiti druge poslove, sve je moguće, pa upozoravam radi Vas.)
  2. Hvala
    NepoznatiNetko je reagirao na Ruby_Danderfluff u Objava optužujućeg sadržaja na internetu   
    Opreza radi, preporučila bih da to ne činite, jer unatoč tome što sve može biti istina (a osobito trebate paziti da sve bude istina, jer sve što je imalo neistinito, postaje kleveta), služi narušavanju časti i ugleda te osobe i zbog toga je barem uvreda. Ja bih radije kontaktirala medije pa neka oni procijene postoji li javni interes za objavom takvih informacija, a Vama tako neće naštetiti. Osim toga, ako Vas je prevario, podnesite kaznenu prijavu protiv njega državnom odvjetništvu. Ako je postupio suprotno pravilima struke, prijavite ga sudu časi Hrvatske gospodarske komore, odnosno Hrvatske obrtničke komore.
    Na kojoj biste web-stranici ostavili njegovo ime i sliku? Izradili biste web-stranicu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija