Jump to content

CroGuy33

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je CroGuy33 objavio

  1. Hvala na odgovoru G-man. Znači dođu po cimera iz xy razloga, usput pretraže moju sobu, nešto im se ne svidi (tipa CBD (koji je legalan u RH), ili neki suplement (cuo sam price da su znali i kreatin zapljenjivat a ja imam biljnih ekstrakta u neoznačenim bocicama, i sto sad da oni misle), i usput pišu napišu novu kaznenu prijavu?
  2. Hvala Miroslave, uistinu je tako kako si napisao, i hvala drote na vremenu i klarifikaciji. A recimo da stavim cepice u usi, zakljucam sobu, i "spavam". Nije protuzakonito spavat u svojoj kući sa zaključanim vratima? Ok, možda malo sad previše izmišljam, u principu kužim o čemu je riječ.
  3. A ima mi smisla i ne čudi me, ne znam što sam ocekivao, hvala na odgovoru. Negdje na legalisu sam procitao da "sve sto se pronade prilikom nelegalne pretrage se ne moze koristit protiv nas u sudu", ali pretpostavljam da ovo ne bi bila ilegalna pretraga.. E, dobra ideja. Sad sam pokušao naći, ima "e-boravište hrvatskih gradana", koje redirecta na mupovu stranicu za boraviste, koja kaže "Network Access Message: The page cannot be displayed".
  4. Da, sasvim Ste u pravu. Štoviše, isto vrijedi i za ove cimere, nisam siguran jesu li se i oni. Moguće je da što se države tice, ovdje zivi neko treci ili mozda i nitko. Znam da imamo ugovore za stanovanje, i da stanodavac plaća poreznoj, ali ne znam jesu li ti sustavi povezani, i jesmo li išli do policije. dobro nebitno sad, prošlo je 6 mjeseci i strah me uopće otić u policiju i provjerit jesam li prijavljen ili ne, da mi nebi na licu mjesta kaznu opalili. Ali zanimljivo, čak i da sam 100% siguran da sam prijavljen, kako oni mogu znati plan kuće, tko u kojoj sobi živi, koje sobe smiju i koje nesmiju pretresat? Da li se to stvarno eksplicitno piše "pretresite sve osim sobu ovog i ovog lika koji isto tamo živi", i ako to ne piše ne podrazumjeva se da "pretresite samo prostore koje osumnjičeni koristi"?
  5. Hvala na odgovoru Zanimljivo, znači teoretski sud legalno može napisat takav nalog da se pretraži soba potpuno nevinoj stranci, na bazi sumnje na nekog drugog, samo zato jer žive jedan do drugog?
  6. Recimo da živim sa cimerima u jednoj kući, i imamo zasebne sobe. Ako policija izvrši pretragu stana (recimo da imaju nalog), zbog nečeg što je vezano za cimera (nema veze samnom), da li oni imaju pravo ući i u moju sobu i pregledati "usput", ili striktno smiju samo njegovu sobu, i naše zajedničke prostore (kupaona, kuhinja etc..). Koliko shvaćam ne bi smjeli ući u moju ako ne dam odobrenje, čak i kad imaju nalog da uđu u kuću, ali sam to vidio na inozemnim sudskim stranicama pa to možda nema nikakve veze s našom stvarnošću. Pošto ste vi eksperti zanimalo me koja su moja prava po ovom pitanju. Legalno mi definicija "moje sobe" djeluje arbitrarno kad imaju nalog za kuću, ne znam kakvu sudsku osnovu imam da se branim. Smijem li legalno zaključati sobu i praviti se da me nema? Smijem li snimati pretres? Moraju li ostaviti sve što taknu u jednakom stanju i prije nego što su došli? Pošto sam student i često se selim unutar istog grada, nisam 100% siguran jesam li ili nisam promjenio prebivalište, tako da ne znam jesam li prijavljen. Da li to mjenja situaciju? (u smislu, ako nisam prijavljen nemam pravo ovo zvati svojom sobom ili nešto tako) Hvala, lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija