Jump to content

ChobanZg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani. Hvala Vam puno na pruženoj pomoći. Sad mi je puno toga jasnije i sve mi je sjelo na mjesto. (u glavi). Srdačno.
  2. Poštovani. Hvala na ispravku. Malo se teže snalazimo sa pravnim pojmovima i njihovim značenjima. No ako može još nešto da si ja složim kockice u glavi do kraja. Da li se porezna obveza gleda prema krvnom srodstvu ostavitelja (umrlog) i nasljednika tj u uspravnoj liniji, a ne između ustupatelja i kome je ustupljeno? Makar se ovdje radi o nasljedničkom sporazumu pa bi analogno ,po mojem laičkom razmišljanju, došli na isto vezano uz porezne obvezu. Hvala
  3. Poštovani. Hvala Vam na brzom i preciznom odgovoru. Ja sam se bojao da ako brat bratu ustupa postajemo porezni obveznici ali očito je brat bio u pravu. Srdačno.
  4. Poštovani. Otac je na žalost preminuo. Nasljednici smo mama, brat i ja. Sva imovina je na pokojnog oca 1/1 . Mama želi sve na ostavinskoj raspravi ustupiti meni i bratu. U ostavinskoj masi je strara kuća i nova kuća koju su roditelji zajednički izgradili. Brat i ja nismo u zavadi te se slažemo da staru kuću naslijedim ja a novu kuću 1/2 njemu i 1/2 meni. Moje/naše pitanje je koja je opcija bolja a da pritom izbjegenemo eventualni porez na nekretnine i eventualno veću javnobiljžničku nagradu. Mi smo, kao laici , došli do dvije opcije. (možda postoji i treća a da ne znamo) Prva je ta da mama ne prihvaća nasljedstvo te onda brat ustupi meni staru kuću a novu dijelimo svaki u 1/2. Druga je ta da se brat i ja ne prihvaćamo nasljedstva a onda mama ustupi meni staru kuću a novu ustupi u 1/2 svakom sinu. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija