Jump to content

Tina Pelic

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tina Pelic objavio

  1. Odlično, sve ću još detaljno proučiti! U svakom slučaju, puno hvala na pomoći!
  2. Sugeriraju osobnu invalidninu, ali kažu da je teško dobiti za ovakve pacijente. Navodno se najčešće odobrava onkološkim bolesnicima.
  3. Od njih sam dobila samo obrazac koji trebam popuniti za nekakvu pomoć u iznosu od 1500 kn, ali mi gospođa tamo kaže da je to teško dobiti, a ovu poslovnu sposobnost mi nitko nije spomenuo.
  4. Ne znam, vjerovatno postoji ta mogućnost. Mi nitko još uvijek nismo njeni skrbnici pa pretpostavljam da onda treba njen pristanak na to. Ona je nekad svjesna događaja, a nekad ne i nismo joj još govorili da će morati u dom.
  5. Tata je vlasnik obiteljske kuće, a mama ima u vlasništvu zemlju.
  6. Poštovani, molim savjet za postupanje vezano za osobu sa staračkom demencijom. Majka mi je oboljela i trenutno se nalazi u bolnici u Popovači. Psihijatrica koja ju je primila ne želi ju otpustiti kući na svoju odgovornost, jer tvrdi da je u teškom psihofizičkom stanju pa će ju iz bolnice otpustiti samo ako za nju imamo adekvatan smještaj, što znači dom. Raspitala sam se za takav smještaj, koji bi stajao oko 3000 kn, a s obzirom da njena mirovina iznosi oko 2400 išla sam u Centar za socijalnu skrb da vidim mogućnosti podmirivanja dijela koji nedostaje. Mama inače živi sa suprugom, koji ima mirovinu 2000 kn i sinom koji je nezaposlen, ali nije prijavljen na Zavodu za zapošljavanje. Ja živim u drugom kućanstvu sa suprugom i malodobnim djetetom, imamo stambeni kredit, a i ja sam nezaposlena i prijavljena na Zavodu za zapošljavanje, ali bez primanja. Zanima me imamo li pravo da nam Centar za socijalnu skrb namiri tih, otprilike 600 kn. Unaprijed zahvaljujem! LP!
  7. Poštovani, molim da mi razjasnite situaciju u kojoj se nalazim. Pred razvodom sam, a suprug i ja se ne možemo dogovoriti oko skrbništva nad malodobnim djetetom (12 godina). Zanima me da li mi može oduzeti dijete, s obzirom da sam ja trenutno nezaposlena, a on radi i da li se tu što pita dijete. Hvala!
  8. Javila sam se poslodavcu prošli tjedan, tj. 06.05. i obavijestila ih da mi bolovanje prestaje 09.05. i da bih odradila otkazni rok. Rečeno mi je da sam od 11.05. na godišnjem odmoru u trajanju od 2 tjedna, a za ostatak otkaznog roka mi nitko ništa nije rekao, samo sam neslužbeno saznala da mi radni odnos prestaje u 5. mjesecu. Zanima me da li poslodavac može stvarno prekinuti ranije taj otkazni rok, s obzirom da sam dobila poslovno uvjetovani otkaz, i da li mi ostatak otkaznog roka treba biti plaćen od strane poslodavca.
  9. Poštovani, pošto sam prošle godine u 11. mjesecu od poslodavca dobila odluku o otkazu ugovora o radu, molim za savjet. Rečeno mi je da se otkaz ugovora o radu sprovodi najkasnije 6 mjeseci nakon odluke. Zanima me je li to tako, s obzirom da je naveden otkazni rok od 2 mjeseca, koji nisam odradila, jer sam bila na bolovanju. Od danas sam na godišnjem odmoru. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija