Jump to content

Peron

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jasno, da. Ostavinska je završila. Sa ostalim suvlasnicima sam imala komunikaciju i postojala je mogućnost dogovora, no unazad pola godine kada sam pokušala stupiti u kontakt s njima odbijali su moje pozive, što je meni postalo sumnjivo, otišla sam u kuću i zatekla uništenu kuću, čak sam i tada pokušala stupiti u kontakt s njima, međutim tu sva komunikacija prestaje. I kao što sam rekla, planirano je kuću staviti u prodaju, međutim u ovom stanju u kakvom je sad, neuporabljiva, svjesna sam da je izgubila na vrijednosti, što je učinjeno protiv moje volje.
  2. Puno hvala na uloženom vremenu i odgovoru! Pisana izjava je potpisana vlastoručno od pokojnog brata ,u kojoj piše da je moj brat, sin od ostaviteljice primio određeni iznos te se odriče daljnjih potraživanja, svjedoci su bili moja majka i otac, međutim oni se nisu potpisali, a oboje su u trenutku parnice bili pokojni. Suvlasnici su osporili istu da bi bili namireni u nužnome dijelu time što je njihov pokojni otac primio određeni iznos i odrekao se daljnjeg potraživanja, a sud je odredio da taj zapis ne zadovoljava zakonske kriterije za valjani ugovor o odricanju od nasljedstva. Svakako me još zanima može li ih se odreći nužnog dijela zbog pretrpljene štete ili mogu li potraživati naknadu zbog pretrpljene štete, te na koji način mogu potraživati naknadu jer kako mi kažete postoji metoda, pa se nadam da će me netko moći uputiti u daljnjem koraku, jer da kuća nije uništena ne bih se ni zamarala time, ovako smatram da su moja prava povrijeđena.
  3. Peron

    Suvlasništvo

    Poštovani! Suvlasnica sam od ukupno 5 suvlasnika obiteljske kuće i zemljišta,koju sam naslijedila od majke, gdje je sud oporučno odredio da meni pripada 12/16, dok je ostalim suvlasnicima(mojim nećacima, djeci moga pokojnog brata) pripalo kao nužni dio svakome 1/16 dijela ostavinske imovine.Na sudu je priložena pisana izjava kojom se moj brat odriče nasljedstva,koju je sud odbio jer nije ovjerena kod javnog bilježnika.Također, priložena je pisana oporuka moje majke uz potpise 2 svjedoka koju su ostali suvlasnici priznali kao dokaz, ali su svejedno zatražili svoj nužni dio. Do majkine smrti sam se brinula za nju, njegovala je dok je bila teško bolesna i slijepa, dok je oni nisu mogli doći ni vidjeti, a živjeli su vrlo blizu.Nakon majkine smrti sama plaćam troškove održavanja, sama sam vraćala dugove.Planirano je kuću prodati, međutim ostali suvlasnici su bez moje suglasnosti i znanja odnijeli većinu vrijednih stvari iz kuće, uništili kuću u doslovnom smislu da su i cijevi za grijanje izvađene iz zida te kuća kao takva više nije useljiva i izgubila je na svojoj vrijednosti. Mogu pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice, međutim taj postupak u konačnici dovodi do prodaje nekretnine putem javne dražbe(gdje je puno manja cijena imovine) te namirenja suvlasnika iz dobivene prodajne cijene prema njihovim suvlasničkim omjerima, a kako kuća više nije u stanju u kojem je bila, realna cijena bi bila znatno manja od početne očekivane. Zanima me postoji li drugo rješenje, da li bih mogla zaštiti svoj dio imovine, da li bih mogla potraživati naknadu za štetu koju su prourzočili? Unaprijed hvala na odgovoru, lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija