Jump to content

little15

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Znači taj-pravni posao-nije razvrgnuće suvlasništva izvanparničnim postupkom? Pa da bude 1/3 i 2/3? Idem na razvrgnuće jer drugi suvlasnik ne želi potpisati ug.o etažiranju...Hvala puno.
  2. Nije mi jasno - znači vlasništvo je 1/2, obiteljska kuća sa 3 odvojena stana.Uz elab.o etažiranju sastavili ug.da 1 stan ide jednom suvlasniku,a druga 2 drugom. Kažu mi,ne može tako jer to nije 1/2 da mora biti kao u zemljiš.knjigama.Pa zar nije smisao etažiranja da se točno zna čije je šta i onda se automatski mijenja omjer. Jer ako mora biti 1/2 onda ćemo opet biti na jednom stanu vlasnici po pola da bi se uskladilo 50:50... Stvarno mi to nije jasno Može mi netko objasniti.Hvala.
  3. Pozdrav, Mogu li zahtjev za razvrgnuće podnijeti sam ili moram putem odvjetnika. I molim vas gdje se obratim,kojem sudu(Zagreb je u pitanju)? Hvala puno.
  4. Je li netko u skorije vrijeme odvajao struju nakon etažiranja da napiše iskustva,cijenu...Hvala
  5. Pozdrav.Može netko opisati postupak razvrgnuća.Kuća 1/2 vlasništvo, 3 su stana,željeli smo etažirati stan u kojem živimo, a druga 2 da budu na drugog suvlasnika.Ona ne da potpis za etažiranje iako ako njoj damo 2 stana,a sebi ostavimo 1-mi smo u "gubitku"jer je naš stan manji od 1/2 nekretnine. Ostaje nam samo to razvrgnuće.Kako to ide?Valjda ne treba i za to njen potpis jer onda opet ništa.Jednostavno želimo da se zna šta je čije.Hvala.
  6. "Onda mu je ženska rekla da ima tablice prema kojima ona određuje vrijednost pojedine nekretnine..." A da li se nekretnina može prodati za više iako je procjenjena vrijednost već upisana? Hvala.
  7. Hvala.Nije mi jasno kako sva 3 stana imaju svohe,odvojene režije, a nije etažirano?
  8. Molim Vas, U obiteljskoj kući su 3 stana, svaki sa svojim režijama, ali u papirima je kuća 1/2.Da li to znači da se kuća treba etažirati kako bi se jedan od ta tri stana mogao prodati?I kakva je to potvrda gradskoga ureda za izgradnju?(Pročitala sam na forumu da u nekim slučajevima ne treba etažiranje nego ta potvrda).Hvala
  9. Bok, hvala što izdvajate svoje vrijeme na detaljan odgovor. Sada mi je sve puno jasnije. Ulaz u stan je potpuno odvojen. Ali nažalost potpis od drugoga suvlasnika nikada ne ću dobiti i ne mogu se pomiriti sa činjenicom da stan u koji sam sve uložio moram pustiti da propada jer ja u takvom okruženju živjeti ne mogu..da nemam nikakva prava za stan bez tog drugog potpisa osobe koja 1kunu u to nije uložila niti jednu režiju platila...Hvala Vam puno i ugodan dan.
  10. Bok, hvala Vam puno na brzom odgovoru! Vlasništvo imamo svaki u omjeru 1/2. Elaborat o etažiranju nemam. Ispričavam se ali nisam baš bio siguran šta znači etažiranje iako se često barata tim izrazom. Koliko sam uspio pronaći na net-u to bi značilo prenamjena prostora, većinom se spominje u terminima tavanskoga prostora u zgradama, ali ovdje je na postojeću obiteljsku kuću prizemnicu nadograđen novi dio, što u tom slučaju znači etažiranje? Oprostite i hvala Vam puno!
  11. Poštovani, molim za savjet.Nadogradio sam dio na obiteljsku kuću(1.kat + potkrovlje) i to legalizirao.S obzirom na loše medjuljudske odnose sa drugim suvlasnikom koji živi u istoj kući u prizemlju, želio bih taj nadogradjeni stan prodati i odseliti se.Stanovi imaju odvojene režije osim vode, koju dijelimo na pola. Mogu li ja samostalno prodati stan u kojemu živim ili moram tražiti od drugog suvlasnika dozvolu. Što uopće mogu napraviti bez 2.suvlasnika?Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija