Jump to content

Ultimus

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Ultimus objavio

  1. prije 23 minuta, Borbena7 je napisao:

    Tražite od javnog bilježnika informaciju kada je postalo pravomoćno rješenje o ovrsi pod poslovnim brojem na koji se pozivaju. 

    Odmah sam poslao mail,javiti ću kada dobijem odg pa ću pitati za savijet

    Hvala

  2. prije 4 minuta, Borbena7 je napisao:

    To što na FINA-i taj dug nije dostavljen na naplatu, nipošto ne znači da je dug u zastari.

     

    Kada uložite prigovor zastare, sud će Vas pozvati da u roku od 15 dana pokrenete parnicu, radi dokazivanja svojih navoda. Pa ako niste sigurni da je zastara nastupila, izlažete se riziku naknade troškova i tog postupka.

    Ok,i šta mi je sada raditi? Saznati od bilježnika po kojoj osnovi ide ovrha i da li ima riješenj?

  3. prije 5 minuta, Borbena7 je napisao:

    Nitko Vam neće slati uplatnice nakon 10-ak godina. Ovdje je pokrenut ovršni postupak, a najvjerojatnije raspolažu i sa ovršnom ispravom. Utvrdite, da li je rješenje o ovrsi pravomoćno i da li su s njim do sada pokretali ovršni postupak tj. prekidali zastaru.

    gledao sam na Eblokade i ocevidnik neizvršenihosnova za plačanje i nigdje nema da postoji nekakav dug. Znaći,ako imaju takvo riješenje,mogu na opčinskom sudu tražiti zastaru?

  4. I šta mi je sada raditi? Nemam pojma o kakvom dugu se radi jer sa Vipom nemam veze,sigurno 15god? Da li se može pozivati na zastaru,pošto vidim da tom Boriću pišu da pokušava naplatiti stare,nepostojeće dugove,dugove koji su u zastari......

  5. prije 7 minuta, Borbena7 je napisao:

    Uobičajena praksa prije pokušaja prisilne naplate.

    Uobičajena? Ok,možda i je,ali ja nemam uopće nikakvih uplatnica koje je slao tadašnji Vipnet za dug i dug koliko vidim datira iz 2010,zar to nije predugo vrijeme a da nisam dobio nikakvu obavijest od Vipneta?

  6. prije 31 minuta, Ultimus je napisao:

     

    IMG_20210729_222857.jpg

    IMG_20210729_222436.jpg

    IMG_20210729_222313.jpg

    Što se tiče prekovremenih, u 3god koliko sam tamo niti jednom nisu plačeni a svaki mj ih imam

    A evo i još nekih sitnica:poslodavac neda da se po zimi grijemo, u dućanu je 16-17c,radimo u jaknama, po ljeti neda da se pali klima, radimo na 28-30c,od prije 2god imam prekovremenih 160h,2019 mi nije uplaćena ni jedna dnevnica a taj dan vozim 14-15h u komadu, 750-800km,sada imam po 20-30h prekovremeno mjesečno ništa se ne plaća, uveo je rad nedjeljama i blagdanima ne plaća ništa više! Da li još uvijek nema osnove za izvanredni otkaz? 

  7. prije 6 sati , Borbena7 je napisao:

    Svakako imate pravo na godišnji odmor i plaću. Koja bi osnova bila za izvanredni otkaz?

    Gotovo je nevjerojatno da nema ništa o otkaznom roku. A da odredbe ugovora o radu po tom pitanju ne upućuju na Zakon o radu?

    Pa osnova za izvanredni otkaz bi bila da su se uvjeti jako promjenili od zaposlenja! Nisu plačeni prekovremeni, radni vikendi i to što radim posao za 3 jer su svi dali otkaze a plaća je ista. Ne u ugovoru apsolutno nema ništa o otkaznom roku, mogu slikat ugovor

  8. Večer

    Zanima me kakva je situacija sa otkaznim rokom. Pronašao sam drugi posao i trebao bi počet raditi kroz 10 dana. Ostalo mi je 12 dana godišnjeg,pa me zanima,u slučaju da poslodavac zahtjeva  da radim otkazni rok i ako dam izvanredni otkaz da li mora isplatiti i tih 12 dana godišnjeg i punu plaću? U ugovoru nema nigdje da sam dužan odraditi otkazni rok,nema nikakav kolektivni ugovor,radim kod privatnika i koje su najbolje opcije po mene?

    Hvala

  9. Na 04. 06. 2021. at 9:13, Borbena7 je napisao:

    Kako Vam je u ugovoru o radu uređeno radno vrijeme? 

    Kako je ovo regulirano Pravilnikom o radu ili jeste li možda potpisnici nekog od Kolektivnih ugovora?

    Radim kod privatnika,nema nikakavog kolektivnog ugovora,u ugovoru je samo napisano da radim od pon-sub u punom radnom vremenu

  10. Poštovanje
    Mene zanima da li poslodavac može svojevoljno,bez da piše u ugovoru,zaposlenicima naredit da rade i nedijeljom,iako to u ugovoru nije navedeno,a tjedno radimo 42h i da li je tu nedjelju dužan platiti više kao i blagdane ? Kako i kome se obratiti za kršenje

    Hvala

  11. Screenshot_20200512-075933.jpg

     

    prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

    Aneks ste dobrovoljno potpisali tako da Vas njegov sadržaj obvezuje. A sada je pitanje, što točno kaže sadržaj tog aneksa? 

    Sa tim da sam prijavljen u 2 firme istog poslodavca, 4h na jednu i 4h na drugu firmu. A kojih ima opcija, ili potpis ugovora ili vrlo vjerojatan ozkaz 😉

  12. Kod nas u firmi, morali na stari godišnji u 4.mj,a pošto nam je uvalio vlasnik aneks ugovora na 4000kn,da li mora isplatiti plaću kao prije potpisa aneksa ili 4000kn,iako ne shvaćamo kako je dobio potporu a imamo 20% više prometa od lani. I nije li ta potpora samo da se olakša poslodavcu a in mora uplatiti razliku do plaće koja je bila prije COVID 19?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija