Jump to content

arrater

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Moje mišljenje je da ako nisi prodavao, ne moraš se trest. Međutim ako te netko naveo kao prodavača ili postoje poruke koje mogu dokazati prodaju, kazneni postupak se može pokrenuti. A sad kakav će biti ishod, sve ovisi. Mora se prvo obaviti zapljena i vještačenje mobitela kako bi se vidio ispis poruka koje bi se potencijalno mogle koristiti u kaznenom postupku. Pratiti pozive mogu, ali to košta, tako da ako niste u tome, sumljam da bi trošili resurse na praćenje. Ovo je moje mišljenje, možda sam u krivu, stručnjaci portala će ti bolje pojasniti situaciju.
  2. Zašto se ne bih zapljenio mobitel za vještačenje kao provođenje dokazne radnje, jer sam gotovo siguran (pošto nije zapljenjen) da će se zbog toga izvući na stavak 1. članka 190. Kaznenog zakona. Hvala na brzim odgovorima!
  3. Ne vidim razlog zašto bi policija i DO dopustili da okrivljenik ne bude ispitan pred kamerama s obzirom da se to može upotrijebiti kao dokaz na sudu, a pisano priznanje ne može, jer iskaz se može promjeniti na naknadnom ispitivanju na DO (ako se ne snimi) . Npr. prizna u stanici dilanje, potpiše, al pošto nije snimljen kamerom niti zadržan do izlaska na državno odvjetništvo, nego pušten, pisano priznanje se ne može koristit kao dokaz i dobit će poziv nekoliko tjedana nakon, gdje može doći na DO na ispitivanje i dati skroz drugačiji iskaz odnosno negirat da je prodavao. Dakle da su ga odmah snimili u stanici kako je priznao prodaju, bilo bi od koristi na sudu, ali kako nisu snimili, on je na naknadnom ispitivanju na DO samo negirao prodaju i dokaza o konkretnoj prodaji nema. Ako sam dobro skopčao, takvo postupanje se baš i ne isplati.
  4. Pa ako im DO nije dalo nalog da ga snime umjesto njih u tih 2,3 sata što je bio u stanici, šta ne bi onda bilo logično da su ga zadržali u pritvoru sve do izlaska pred državno odvjetništvo?
  5. A kako to da dotični gospodin nije snimljen kamerom, nego je samo potpisao iskaz, i zašto ga policijski službenici ne bi snimili ako mogu i ako je to obično procedura u kojoj se snimka koristi kao sudski dokaz? Također nema ni zapljene mobitela te vađenje transkripti kao provođenja dokazne radnje? Je li moguće da neko može imat toliko sreće zbog slučajnog pretresa? Vi ste pretpostavljam službeno lice, ili ste bili, pa mi valjda možete dat neki odgovor. Ili nije ni imao toliko sreće, (ako mobitel i kamera nisu potrebni kako bi se postupak raspelo odnosno kako bi ga konkretno osudili), zbog nađene aparature i pizeva.
  6. Aha, aha A što ti potpisi inače znače, i što policija i sud na temelju toga može? Kad te netko potpiše, omogućava li to policiji nalog za uhićenje ili pretres u nekim slučajevima? Negdje sam čuo 3 potpisa istražni?
  7. Znači u kojim se slučajevima onda primjenjuje kazneni nalog i zašto? I ako bi se to primjenilo u ovom slučaju što bi to značilo?
  8. Kako mislite "ako bude bilo suđenje". Zašto ne bi bilo? Pao je nasumičnim pretresom i kaže da su murijaci bili stvarno iznenađeni što su našli i nisu radili pritisak. Kolko ja znam izjavu nije snimila policija, nego je on samo priznao dilanje, i dao pisanu izjavu odnosno potpisao priznanje. Poziv na DORH je dobio naknadno i pozvan je jedan svjedok. Pod suradnike smatram više dobavljače, ako je on potpisao recimo dobavljača, što njemu može biti? Kako netko znati je li ga je potpisao? Jer čuo sam ako netko ocinka da većinom izađe neka papirologija o tome, ili murija dođe po njega. On veli da nitko nije odrukan i da nikom neće ništa biti, da nitko nije potpisan (nije priznao kupnju od NN osobe). Jedino da su pretragom mobitela mogli neke ne konkretne informacije vidit, ali ništa ozbiljno, iako je isto rekao svima da se pripaze baš radi te pretrage. I stvarno zasad nikom nije ništa.
  9. Momak 18 godina uhvaćen sa 35 g marihuane i digitalnom vagom. Nakon 2 sata pušten iz policijske stanice. Mene sad interesira, što vi mislite o tome i kako je moguće da momak nije predan pritvorskom nadzorniku, niti je išao pred državnog odvjetnika i sudca istrage. Prva pomisao je cinkarenje, iako on to jasno i glasno negira te govori kako će vrijeme pokazati. Papire je dobio, optužnica će ići prema 190 čl. kaznenog zakona st. 1. i st. 2. Ako je ocinkario, kako to saznati, i kako saznati je li potpisivao. Kad potpisi izađu na vidjelo i je li uopće izađu? Zasad, nikom nije ništa od njegovih suradnika, niti ikom općenito (osim njemu). Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija