Jump to content

7thUser

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je 7thUser objavio

  1. Ok, dakle ovisi od banke do banke. Hvala na odgovoru.
  2. Tražim i gledam, hvala na savjetu. No ipak ne nalazim odgovor na pitanje koje me muči, a to je da li banka može stornirati transakciju. Jer čini mi se nelogično da se to ne može. U tom slučaju ispada da banka nema ovlasti nad vlastitim računima koje čuvaju, što nema smisla.
  3. Pozdrav svima, skratit ću priču da ne duljim previše. Prije kojih mjesec i pol htio sam obaviti transakciju kako bi mi se na račun prebacili novci za prodaju bijele tehnike. Nasjeo sam na prevaru pa mi je skinut veći iznos sa računa (radi se o nekih 12,500 HRK). 10 minuta kasnije odmah sam kontaktirao banku jer sam odmah shvatio da sam prevaren. Reagirao sam odmah. Zatražio sam odmah blokiranje kartice, te sam ispunio obrazac koji mi je poslan od strane banke, putem kojeg sam osporio transkaciju te zatražio poništenje/storniranje transakcije. Obratio sam se također policiji, čisto da prijavim kazneno djelo. Transakcija nije stornirana niti zaustavljena na bilo koji način. Novci su skinuti sa računa tek 2 dana kasnije, što ipak znači da je bilo vremena da se reagira. Moje pitanje je slijedeće - banka tvrdi da ne može zaustaviti, poništiti ili stornirati transakciju. Da li je ovo točno? Meni zvuči suludo da ja osobno kao klijent svoju vlastitu transakciju ne mogu osporiti i poništiti, i da banka tvrdi da ne može pružiti takvu uslugu meni kao klijentu. Obratio sam se također društvu za zaštitu potrošača, koji su mi rekli isto što i banka, a to je da se transakcije ne može poništiti od strane osobe koja je vlasnik računa. Na policiji su mi rekla da banka to itekako može, a prijateljica koja već dugo radi u banci također tako tvrdi. Što se banke tiče, ne vjerujem njihovim tvrdnjama jer znam da im je u interesu da sebe pokrivanju, a društvo za zaštitu potrošača je dobilo sve informacije direktno od banke, dakle također vrlo upitno sa njihove strane. Dakle, tko je u pravu? Banka ili policija? Da li je moguće poništiti transakciju na zahtjev klijenta ili ne? Zvuči mi suludo da ne može, no treba mi ipak potrvda od nekog tko zna jer ja dobivam svakakve odgovore. Ako ovo nije adekvatan podforum za ovakvu temu, molio bih da se tema prebaci, jer nisam siguran. Zahvaljujem na čitanju i također na mogućim odgovorima/savjetima.
  4. Nisam, jer se radilo samo o pregledu (prvi pregled). Nisam bio naručen za nikakav tretman, te nisam mislio da će mi biti naplaćeno 350 HRK. Cjenika također nema nigdje na njihovom webu niti se spominje plaćanje. Nije, ne. Svjestan sam da ne rade besplatno, no nisu ništa ni uradili osim bazičnog pregleda, i malo je čudno da mi to naplate 350 HRK, bez ikakvog upozorenja ili napominjanja. Krajnje neprofesionalno.
  5. Pozdrav svima, danas sam bio u jednoj privatnoj klinici jer sam dogovorio termin za pregled jedne ozlijede. To je bio prvi pregled. Nakon 10-15 minuta pregleda naplaćeno mi je 350,00 HRK za pregled na kojem se nije doslovno ništa dogodilo osim što je doktor pregledavao mobilnost zglobova. Nisam bio prijavljen za nikakav tretman niti mi je rečeno da se pregled naplaćuje. Na njihovo stranici također ne piše da se pregled naplaćuje niti u klinici postoji bilo kakav cjenik. Doktor koji me primio također nije niti spomenuo naplatu pregleda dok nismo završili. Dakle, naplaćeno mi je 350,00 HRK na prepad, kako bi se reklo, bez ikakvog napominjanja da se išta plaća, bez upozorenja, cjenika, bilo čega. Platio sam jedino iz razloga što sam uzeo u obzir da možda ja nisam vidio cjenik na web stranici pa se naravno nisam hito svađati. Pri povratku doma provjerio sam činjenice pa sam skužio ipak da je bilo krajnje neprofesionalno sa njihove strane jer mi je naplaćena poprilična cifra za doslovno nikakvu uslugu, bez da je rečeno da se usluga naplaćuje. Račun imam. Da li je ovakvo nešto legalno? Hvala unaprijed.
  6. To je istina, jednostavno sam smetnuo to sa uma i zaboravio. No opet stoji da nisam uopće bio naknadno kontaktiran. No dobro, to nije sada bitno. U svakom slučaju, što se može napraviti u ovoj situaciji? Hvala.
  7. Pozdrav svima, nov sam na forumu, te sam se registrirao kako bih potražio savjet slijedom jedne situacije. Naime, radi se o tome da mi burza ne isplaćuje novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti. Predao sam sve potrebne dokumente i također dobio riješenje o isplaćivanju novčane naknade. I da, na naknadu imam pravo, ostvarujem sve uvijete, stoga sam i dobio riješenje. Kada je došla prva uplata, trebalo je biti uplaćeno oko 4,000 KN, no isplaćeno je samo 2,000. Poslao sam mail savjetniku da potražim od njega savjet. Savjetnik je rekao da se nisam javio na jedno individualno savjetovnje koje mi je bilo zakazano, te da mi se zbog toga ne isplaćuje naknada, i da sam zbog toga izbrisan iz evidencije nezaposlenih. Istina je da se nisam javio na savjetovanje, jer sam skroz zaboravio na to jedno savjetovanje na koje sam trebao doći. No, s druge strane, nisam bio kontaktiran putem poruke niti maila da se naknadno javim na svjetovanje, što ne bi bio problem. Dakle, mudro su šutli i nisu me uopće više kontaktirali i bez ikakvog upozorenja su me izbrisali iz evidencije nezaposlenih. Dostupan sam bio putem maila ili poruka 24 sata na dan. Dakle, mogli su mi poslati mail ili poruku u bilo kojem trenutku, ja bih se odazvao. U svakom slučaju, siguran sam ovako nešto nije legalno s obzirom da ja zakonski ostvarujem puno pravo na novčanu naknadu i imam službeno riješenje o isplaćivanju iste koje sam dobio od burze. Savjetnik je rekao da moram čekati da dobijem riješenje o brisanju iz evidencije nezaposlenih, žaliti se na to riješenje i onda možda eventualno bude isplaćeno što treba biti isplaćeno. Jedini problem je što je prošlo skoro mjesec dana, a riješenje nisam dobio, a nekako imam osjećaj da ni ne budem. Više imam osjećaj da razvlače cijelu priču kako mi ne bi morali isplatiti naknadu. U svakom slučaju bih molio savjet, ako se netko bolje razumije u tematiku. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija