Jump to content

automart1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo i malo dopune. S obzirom da tražim pomoć znalaca, malo sam proučio dat mi savjet na https://www.teb.hr/novosti/2018/raskid-ugovora-zbog-promijenjenih-okolnosti/ U navedenom tekstu ne vidim razloga za takvo ponašanje zakupodavca a da ne govorim o opravdanosti istog. Dakle, po mojem sudu radi se o samovolji zakupodavca koji kreira zakon po svojem nahođenju.
  2. Opet laički sagledavajući spornu rečenicu zakupodavca, ne vidim izvanrednu situaciju s obzirom da je ugovorom definirano povećanje zakupnine po nekakvim normama povećanja troškova života. Dakle, čemu aneks ugovora kojim se od zakupoprimca pod prijetnjom iznuđuje suglasnost o povišenju zakupnine i to od cca 30%, ako zakupdavac po ugovoru ima pravo povisiti zakupninu po navedenim normama. Nadalje, iznudom potpisivanja aneksa potražuje se suglasnost o odricanju svih zakonskih prava po pitanju zaštite zakupoprimca. Treba napomenuti da primjerak aneksa nije dostavljen zakupoprimcu već je isti doveden pred gotov čin kod notara. Ili potpiši ili ideš van? Da bi stvar bila jasnija, radi se o holdingu grada Zagreba. I na kraju, možda diletantski, ali postavljam pitanje: Zašto se u kaznenom zakonu ovakva iznuda suglasnosti smatra kaznenim djelom, da ne citiram dva ili tri članka KZ-a. Pozdrav!
  3. Poštovani stručnjaci kaznenog prava. Po mojoj laičkoj prosudi, u dolje citiranom tekstu, postoje elementi kaznenog djela u smislu iznude suglasnosti pod prijetnjom i to po više članaka KZ-a. Molim stručno mišljenje. ...Ujedno napominjemo da ste obvezni u roku najkasnije od 2 dana po primitku ovog dopisa, obavijestiti nas o prihvatu navedenog dodatka Ugovoru o zakupu poslovnog prostora, jer ćemo u protivnom biti prisiljeni raskinuti ugovor o zakupu poslovnog prostora koji smo s vama sklopili uz otkazni rok od dva mjeseca. Kako do danas niste pristupili potpisu dodatka ugovoru o povećanju zakupnine koji je pripremljen i dostavljen Javnobilježničkom Uredu..., ovim putem vas još jednom podsjećamo da ukoliko se ne odazovete potpisivanju istog najkasnije do utorka 25.2.2020. smatrat ćemo da niste suglasni s istim te ćemo biti prisiljeni pokrenuti otkaz ugovora o zakupu poslovnog prostora. Svakako, u prijetećem dopisu ne spominje se nenajavljena i skrivena klauzula odricanja prava na sve zakonske odredbe (nečuveno) koje bi štitile zakupnike, već samo potpisivanje iznuđene suglasnosti o povećanju zakupnine. Zahvala i pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija