Jump to content

Alea122

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Alea122 objavio

  1. Ima li netko iskustva sa spajanjem obitelji na temelju braka (državljanka RH i stranac)? Je li moguće da postupak traje duže od dva mjeseca? Uredno predani papiri 11.3. i još nema odgovara. Brinemo se da nešto nije okej možda. Pa ako ima netko iskustvo oko toga svaki savjet je dobrodošao.
  2. Pozdrav, ja sam državljanin RH, zaručnik mi je državljanin treće zemlje. Uskoro stupamo u brak pa me zanima na koji način on može dobiti privremeni boravak na temelju spajanja obitelji te koliko traje taj postupak? Također, ja sam zadnja godina fakulteta te radim još uvijek preko studentskog ugovora, hoće li to predstavljati problem? Hvala unaprijed.
  3. Pozdrav, decko i ja zajedno smo vise od tri godine. On je inače državljanin Srbije i u Hrvatskoj je na temelju radne dozvole, te nismo prijavljeni na istim adresama. Zanima me je li to prepreka osnivanju izvanbračne zajednice te osnivali se ona isključivo ovjerom kod javnog bilježnika. Htjeli bi znati vise o tome jer on trenutno “vezan” za poslodavca zbog radne dozvole, hoće li osnivanjem izvanbračne zajednice dobiti pravo boravka u RH temeljem odredbe o spajanju obitelji?
  4. Pozdrav! Situacija je takva da je dečko posljednjih godinu dana boravi u Hrvatskoj na temelju boravšne i radne dozvole (privremeni boravak). Državljanin je zemlje trećeg svijeta. S obzirom da mu ista dozvola ističe mora se vratiti u matičnu državu, zato što zbog situacije s epidemijom nije uspio istu produžiti. Zanima me ima li itko slična iskustva? Ponajviše to može li se on odmah po otvaranju granica vratiti na teritorij Hrvatske s obzirom na to da ima poslodavca koji bi ga zaposlio, također moraju li proteći tri mjeseca van EU? Te ukoliko mora postoji li neka mogućnos da se preko jamstvenog pisma vrati ranije ukoliko bi poslodavac garantirao za njega? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija