Jump to content

MaryFI

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Ja sam naišla na čl. 9. Komvencija MOR-a br. 132 gdje je navedeno da se ostatak GO daje i koristi najkasnije u roku od 18 mjeseci, računajući od kraja godine u kojoj je stečeno pravo na odmor. Dakle, Konvencija u odnosu na Zakon o radu omogućuje duži rok u kojem se ostatak stečenog godišnjeg odmora može iskoristiti. Također bih imala pitanje vezano uz izračun naknade za godišnji. Da li se računa prosjek plaće zadnja 3 mjeseca prije bolovanja? Hvala.
  2. Lijepi pozdrav, nalazim se na bolovanju od siječnja 2020., u svibnju sam dobila Poslovno uvjetovani otkaz ugovora o radu, te mi je otkaz rok završio početkom srpnja 2020.g. Za vrijeme otkaznog roka bila sam i nadalje na bolovanju. Ostalo mi je 15 dana godišnjeg iz 2019.g. i godišnji iz 2020.g. Poslodavac će mi za neiskorišteni godišnji odmor isplatiti naknadu. Da li imam pravo i na naknadu za godišnji iz 2019.g. ? Unaprijed hvala. Lijepi pozdrav!
  3. Hvala na informaciji. Ljubazno Vas molim, obzirom da sam na bolovanju od siječnja i primam naknadu od HZZO, koji prosijek plaće ulazi u izračun otpremine? Da li prosijek 3 plaće prije odlaska na bolovanje ili u izračun ulazi i bolovanje koje dobivam od HZZO zbog bolovanja? Hvala.
  4. U ugovoru o radu ne piše trajanje otkaznog roka. Navedno je da u slučaju otkaza da će se primjeniti odredbe o otkaznim rokovima prema važećem Zakonu o radu.
  5. Poštovani, donesena je odluka o poslovno uvjetovanom otkazu 11.5., i nisam obavezna raditi za vrijeme otkaznog roka. Otkaz mi je uručen 18.5. od kada mi počinje teči otkazni rok. Dana 21.5. navršavam 2 godine rada u toj tvrtki. Zanima me da li imam pravo na otpremninu? Također me zanima koliki mi je otkazni rok? Hvala.
  6. Hvala na odgovoru. Interesira me, obzirom da sam u procesu liječenja da li ostavljam otvoreno bolovanje ili ga moram zaključiti s danom uručenja otkaza?
  7. Poštovani, na bolovanju sam od siječnja 2020.g., u svibnju 2020.g poštom mi stigne Odluka o redovitom poslovnom uvjetovanom otkazu ugovora o radu, gdje piše da nisam obvezna raditi za vrijeme otkaznog roka, a bit će mi isplaćena naknada plaće kao da sam radila. Da li mi za vrijeme bolovanja smije teči otkazni rok ili on teče po povratka na posao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija