Jump to content

papiga123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je papiga123 objavio

  1. Prihvaćam rješenje, samo ga ne vidim i ne razumijem. Ako je odgovor vidjeti kod javnog bilježnika, onda će valjda on znati. Ja samo konstatiram činjenice koje su meni poznate. Baka je umrla, ostavila je grob koji je i godinama nakon njene smrti na njeno ime, računi stižu na njeno ime i plaća ih moj tata. Teta i stric se ne odazivaju u smislu da se ne pojavljuju na ostavinskoj raspravi. Da li je njima poziv uručen to ne znam jer mi sa njima nemamo nikakav kontakt, niti ne znamo gdje su. Pitanje vlasništva nije riješeno jer su stric i teta kao nasljednici nedostupni da se stvar riješi. Oni to očito ne žele riješiti. Znaju da im je majka umrla, znaju da nakon smrti ide ostavinska rasprava, znaju valjda da je imala samo taj grob. To znači da za taj grob nikad neću imati pravno rješenje? Ostat ću bez njega? Koje su posljedice neaktivnosti troje blesavih nasljednika?
  2. Ne znam da li su im pozivi uručeni. Stric živi u Iraku, teta ne znam gdje je. Nitko ne komunicira i ne mogu znati. Pitanje je što sad dalje i kako riješti taj problem, da taj grob pripadne nekome.
  3. Ispričavam se, možda nisam dobro objasnio. Nakon bakine smrti javni bilježnik je poslao poziv i njemu se odazvao samo moj otac. I dalje ostaje otvoreni problem, a to je da taj grob ne pripada nikome jer ga javni bilježnik nije mogao staviti na mojeg oca. On i dalje glasi na pokojnu baku. Teta i stric se ne odazivaju na poziv za ostavinsku raspravu. Pitanje je dakle što sada učiniti i kako riješiti problem da taj grob pripadne nekome u slučaju kada se dvoje od troje živućih nasljednika ne žele odazvati pozivu na ostavinsku raspravu. Druge imovine nema pa teta i stric mogu kočiti razrješenje ove situacije. Obiteljski odnosi su poremećeni i nema dogovora.
  4. Ostavinska rasprava nije održana iz razloga što moj otac, njegova sestra i brat nemaju normalan odnos i ne mogu se sastati. Mislim da baka nije na svoje ime imala drugu imovinu, osim tog groba. Mene zanima što će biti s tim grobom, s obzirom na to da on glasi na ime moje pokojne bake, račune na njeno ime plaća moj otac, a ostavinsku raspravu nije moguće provesti.
  5. Molim vas za odgovor. Moja pokojna baka bila je vlasnica groba. Ostavinska rasprava nije provedena i taj grob je i dalje na njeno ime. Moja pretpostavka je da se ostavinska rasprava ne može provesti zato što se moji teta i stric ne javljaju (stric živi u Iraku, a za tetu ne znamo gdje je). Naime, odnosi između mojeg oca, strica i tete su poremećeni i dogovora neće biti. Računi za grob i dalje godinama dolaze na ime moje pokojne bake, a plaća ih moj tata, kao i brine o grobu. Što sa grobom nakon smrti mojega tate ili smrti strica i tete? Kako razriješiti ovu situaciju da grob pripadne nekome? Tj. logično bi bilo mojem ocu s obzirom na da on plaća račune, brine o grobu i jedini živi u mjestu gdje se grob nalazi. Mogu li ja svoje roditelje pokopati u taj grob ako preuzmem plaćanje računa koji dolaze na ima moje pokojne bake već godinama? Koje je rješenje? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija