Jump to content

corleone10

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je corleone10 objavio

  1. U svakom slucaju hvala obojici, Matrixu i Miroslav6. Da, dogovor je jednostavniji od sudovanja... lp
  2. Kako sam i napisao nista mi nije jasno. Ni Vas odgovor, po kojem bas nemamo sto naslijediti, a ni ponuda odvjetnika druge strane koji nudi da ustupimo svoj dio za određenu svotu novca. Nudi bez sudovanja svakom 1/2 od onoga sto bi ga inace pripalo po zakonu.
  3. Hvala na odgovoru. U međuvremenu odvjetnik druge strane ponudio isplatu u novcu da ustupimo svoj dio drugoj strani te tako izbjegnemo sudovanje. Tek sada nista mi nije jasno...ipak jos jednom hvala.
  4. Poštovani, Nakon 40 god. od smrti oca dobio sam poziv za ostavinsku raspravu na OGS u Zagrebu. U ostavini je stan koji je glasio na pok. oca u kojem je zivio sa nevjencanom suprugom i djetetom iz te veze, a brat i ja smo djeca iz prvoga braka. Stan je kupljen dugorocnim kreditom oca koji je nastavila placati nevjencana supruga do otplate. Auto (tada potpuno nov) nije prijavljen u ostavini. Ostavina je pokrenuta po smrti prije 40 god. ali potom je prekinuta radi dokazivanja ocinstva jer otac to dijete nikada nije priznao, sto je kasnije sud ucinio i priznao ga, ali ostavina nije nastavljena. Sada je opet pokrenuta jer stan nikada nije upisan u ZK te me zanima koje je pravo mene i brata u nasljednom dijelu u tom stanu, i dali imamo kakve obveze u kreditu za stan koji je davno otplacen (otplatila izvanbracna supruga). Otac nije ostavio oporuku, a stanom se sluzila sve godine izvanbracna supruga. Po kojem se zakonu provodi ostavina? Onom od prije 40 god ili ovom novijem. Navodno po starom izvanbracna supruga moze dokazivati da je njezin doprinos veći, te time i nasljedni dio je veći. Koje je naše pravo? Na sud nebi htio odlaziti pa me zanima trebam li ovjeriti i sudu dostaviti nasljednicku izjavu da prihvacam nasljedstvo ili ne. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija