Jump to content

Terhi

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Terhi objavio

  1. Poštovani. Imam problem u kojem je osnova podizanje kredita u banci,a garancija bi bila hipoteka na kuću koja nema uporabnu dozvolu. Od građevinske se odstupilo u dijelu krovišta,što nije riješeno u legalizaciji. Ostalo je u skladu sa građevinskom. U banci kažu da je moguće dobiti hipotekarni kredit gdje bi garancija bila ta kuća. Ima li netko saznanja da li banke odobravaju takove kredite,i ako se to realizira,može li banka naknadno tražiti svoje potraživanje temeljom činjenice da je kredit realiziran na takovoj nesigurnoj garanciji? Hvala i pozdrav.
  2. TonyBob, ja sam postavio pitanje i ja neznam. Borbena mi je odgovorila,a zmajja doveo u pitanje odgovor borbene. Mene sada zanima,kako to nije jedina nekretnina ovršenika,jer je prijavljena i živi na drugoj adresi,a vlasnica je stana 1/1,u kojem je neznam tko živi, mogu li i na koji način spriječiti prijenos tog stana na drugu osobu,što je izgledno ako ja pokrenem neki postupak u kojem bi ona mogla ostati bez stana? Dakle,da se osiguram da će stan ostati u njenom vlasništvu,ako se nebude htjela dogovoriti,pa ću ja tada zatražiti promjenu predmeta ovrhe. Hvala svima koji ovo čitaju i sudjeluju u pomoći.
  3. Ipak imam još jedno pitanje. Ako sud usvoji moj zahtijev i donese odluku da se uvaži ovrha na nekretnini,što to za mene znači? Jel se tada prodaje taj stan i onda naplati dug,ili meni pripadne udio od cca 1m², ili nešto treće?
  4. Mislim da jesam. Ja Vam se najljepše zahvaljujem, to je sve što mi je trebalo za donijeti neku odluku. I još nešto..Čitajući taj Legalis priželjkivao sam da mi Vi odgovorite..najbolji ste. Vrijedi kave,dvije,tri,ali to ovdje zasigurno nije moguće. Pozdrav
  5. Poštovana,zadužnica je bila na iznos 28.800 kn. I datira iz 2012. Od 2012 do 2019 su bile povremene uplate zadnja u 12 mjesecu 2019. Nitko me nije obavijestio da je nešto stalo. Ovršenik je uplaćivao povremeno,valjda kako je radio. Iznos duga je 2019 bio 19,000 kn,kad je proveden ovaj članak zakona iz naslova,godišnja kamata je 10%. Ovršenik ima stan u vlasništvu 1/1 u Zagrebu,ja bi se dogovorio za,recimo pola duga. Htio bih staviti zabilježbu na taj stan i onda ponuditi da mi vrati pola,a ja ću oprostiti pola. Ako to predložim sada,može se dogoditi da prenese stan na nekog drugog,pa neću imati temelj za pregovore. I sigurno ima puno ovrha na čekanju jel ništa ne plaća,samo ono što mora. Bila su u zgradi na ploči objavljena poimence dugovanja stanara i dug je ovršenika bio veliki,tako da,ako je moja ovrha maknuta, vjerojatno je krenula neka druga.
  6. Hvala na odgovoru. Pet godina sam čekao da moja ovrha krene,bio sam treći u redu,i sad bi me još zanimalo ako je moja ovrha zaustavljena, da li je ona koja je bila slijedeća krenula na naplatu,ako je,svakako bih se pokušao drugačije naplatiti. Kako se provodi zabilježba na stan? Još jednom Vam se zahvaljujem što nam pomažete.
  7. Poštovani,ja sam ovrhovoditelj/primatelj sredstava temeljem zadužnice koju sam predao na FINU,zbog neplaćanja dugovanja prema dogovoru, 2012 godine,te je FINA provodila naplatu od 11 mj 2012 do 12 mj 2019, povremeno ali svaku godinu po neku uplatu. Kako mi dug nije vraćen,na E građani sam otvorio stanje i vidio da je naplata obustavljena zbog nemogućnosti izvršenja temeljem čl.12.ZPONS-a. Pročitao sam taj članak i postoji zakonska osnova za njegovu primjenu,jer je zadnja uplata bila 2019. godine. Zanima me što mi je dalje za činiti da bih naplatio dug? Pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru.
  8. Poštovana, zahvaljujem se na brzom i stručnom odgovoru. Porazgovarati ću sa njim i zajedno ćemo odlučiti što ćemo,obzirom da su odnosi odlični,samo me zanimalo kako to pravno stoji. Pozdrav i hvala još jednom.
  9. Poštovani članovi foruma,imam slijedeću situaciju. Sin mi studira i ja plaćam uredno alimentaciju. Prije par mjeseci se zaposlio na ugovor o djelu i rekao mi da su mu u firmi uplaćivali za zdravstveno i mirovinsko dva mjeseca,ali su ga zbog povoljnijeg ugovora, zaposlili na studenski ugovor. I čekaju da diplomira da ga zaposle na neodređeno. Ja sam na burzi i iako mi nije jednostavno plaćati alimentaciju, ne razmišljam o izbjegavanju,smanjenju ili bilo čemu sličnom. Moje pitanje je obzirom na njegove sada već trajne prihode,kakav je utjecaj tih prihoda na plaćanje alimentacije obzirom da redovito studira? Pozdrav i hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija