Jump to content

Tanja1704

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dijete je tada imalo 2 godine i jos nije krenulo niti u vrtic.. Sada ima 8.5 godina, zavrsava 2. razred. Ja sam se vodila ovom tablicom, ne znam u cemu je razlika naspram onog izracuna o prosjecnoj placi? https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_04_39_827.html
  2. Hvala, u medjuvremenu sam uspjela naci primjer. On je dosada uredno i na vrijeme izvrsavao svoje obaveze, medjutim protivi se povećanju. Naravno, potrebe i troskovi su se povećali samim time sto tada nismo zivjele u podstanarstvu vec kod mojih roditelja, racun za skolu sada iznosi nesto iznad 400kn mj, a za izvanskolsku aktivnost jos 250. Po Vasem misljenju, bi li sud trebao ovakav prijedlog uvažiti..?
  3. Lijepi pozdrav! Bila bih veoma zahvalna kada bi mi netko mogao poslati primjer prijedloga sudu za povećanje alimentacije,te ukratko objasniti kako pokrenuti postupak.. Naime, po presudi iz 2013. otac djeteta (8.5god) do danas placa minimalni iznos (po tadašnjem zakonu) od 925kn koji mu je dosudjen kao nezaposlenom. Medjutim, on citavo vrijeme otada radi. Ima jos jedno dijete (7g) sa sadasnjom suprugom, s kojom je trenutno u procesu rastave. Tvrdi kako sa svojom placom nece moci placati 1400kn alimentacije (sto je minimalni iznos po trenutnoj tablici uzdrzavanja) radi uzdrzavanja za drugo dijete. Njegova primanja iznose minimalno 4500kn,max 5500kn. Po strucnoj procijeni, hoce li sud uvažiti prijedlog, s obzirom na to da ni moja primanja nisu veca, te uz to sama sa djetetom zivim kao podstanarka i vise od pola mojih primanja odlazi samo najmodavcu? Unaprijed veliko hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija