Jump to content

MissTipfeler

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MissTipfeler objavio

  1. Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Sad vidim da nisam bila posve jasna, ja sam jedna od dviju kceri, nema trece osobe dodatne povrh nas kceri i bracne druzice. Ljubazno molim jos pojasnjenje - dakle polovicu stana dijelimo nas 3 na tri dijela, ili sestra i ja imamo pravo ukupno na pola nasljedstva, a druzica na pola?
  2. Pozdrav, moj otac ima dvije kćeri te izvanbracnu partnericu s kojom (i njenom djecom) zivi vise od 20 g. Ujedno je on vlasnik stana zajedno s mojom majkom po 50%. Ukoliko bi oporucno svoju polovicu stana ostavio sestri i meni, moze li to njegova partnerica osporiti kao nuzni dio? Posjeduje i neku zemlju pa ukoliko bi oporukom to ona nasljedila odgovara li to nuznom dijelu? Unaprijed hvala.
  3. Hvala Vam na vrlo korisnom odgovoru! Puno ste mi olakšali. Zaista nisam uspjela pronaci nista o ovoj temi na bespucima neatrucnog interneta. Na drugom dijelu Vam također puno hvala, a i nasmijali ste me 😁 Vjerujem da se ovakav upit rijetko vidi, mada meni djeluje jedino posteno i smisleno u nasoj situaciji. Hvala i na lijepim zeljama, a ja Vama zelim sto manje zamršenih situacija.
  4. Postovani, Prije nekoliko godina kupila sam stan uz dugi stambeni kredit. Kao vlasnica sam upisana ja, a tadasnji decko je suduznik u kreditu. Iz nekih tadasnjih razloga samo sam ja upisana kao vlasnica, u istoj nekretnini zivimo zajedno od kupnje. Sada suprug nasljedio je veci iznos novca koji bi trebao "zatvoriti" najveci dio kredita (ne u potpunosti). Moje je pitanje mozemo li ga dodati u vlasnistvo stana a obzirom da ce jos trajati kredit komercijalne banke ili nesto mijenja to sto smo sad u braku pa da, ne znam, po sili zakona ionako njemu pripada polovica?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija