Jump to content

Pandora33

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imamo situaciju da je pukla vodovodna cijev od vodomjera prema kući. Naravno to nije obaveza vodovoda nego nas korisnika. Radi se o kući/dvojnom objektu gdje postoji većinski i manjinski vlasnik (ako je to bitno). Ja sam većinski vlasnik i htjela bih hitno to sanirati s obzirom da voda curi već skoro dva mjeseca (primijetili tek kad je došao račun); šaht je već par puta ispumpavan jer je pun vode. Vodomjer i račun je jedan, glasi na mene i drugi suvlasnik nema ništa odvojeno. Na traženje da zajednički saniramo i podijelimo troškove, odbija, ali isto tako tvrdi da bez njegove suglasnosti mi ne možemo sanirati puknuće (čak i o svom trošku), jer treba kopati na "njegovom" dijelu zemlje. Ne postoji nigdje na papir parcelirano kako je on vlasnik baš tog komada - on ima pravo na 1/5 te površine ali nigje se na vodi koja bi to petina trebala biti. Moje pitanje je da li mi možemo bez njegove suglasnosti organizirati kopanje i sanaciju te vraćanje u prvobitno stanje, jer se radi o hitnoj/izvanrednoj situaciji? Za troškove ćemo se sporiti naknadno to je sada nebitno. Obavijestili bi ga nekakvim pismenim putem (mail, telegram, SMS, bilo šta) da ćemo raditi sanaciju kvara.
  2. Hvala; malo sam prešturo napisala. Doktor je samo primjer i jasno mi je za bolovanje, ali ovo se odnosi i na primjer izostanak zbog odlaska na sprovod (nekome poznatom, ne mislim unutar obitelji jer se na to ima pravo zakonski). Iako za npr. 2 sata izostanka zbog neke pretrage doktori ne žele pisati nikakvo bolovanje. Pravilnikom firme nije regulirana ova tema, pa me zanimalo da li postoji zakonska osnova da u takvim slučajevima prisile na korištenje godišnjeg odmora, a moglo bi se odraditi bez problema, jer posla ima napretek.
  3. Poštovani, Da li zbog kraćeg izostanka s posla od 2-3 sata (odlaska doktoru, i sl. ) poslodavac može radniku uzeti dan godišnjeg odmora? Radnik bi odradio sate izostanka, ali poslodavac daje samo opciju da se to vodi kao godišnji odmor iako radnik to ne želi. U slučaju izostanka do sat vremena poslodavac tada dozvoljava odrađivanje. I u slučaju odrađivanja izostanka - da li to mora biti u tekućem mjesecu ili se može prenijeti u sljedeći?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija