Jump to content

niceta

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je niceta objavio

  1. Poštovani,i ja sam u vrlo slicnoj situaciji.Dobila sam dopis od odvjetnickog drustva u kojem me obavjestavaju kao punomoćnici HRT da imam nepodmireno dugovanje po rjesenju o ovrsi i nude mi mogućnost vansudake nagodbe.U dopisu nije naveden nikakav iznos ni vrijeme nastanka duga.Nakon kontaktiranja mailom,dobila sam odgovor da je dug nastao od 04.-06. Mj. 2013. godine i da je dug placen u cjelosti ali da su ostali nepodmireni troskovi postupka.Napominjem da nikada nisam dobila nikakvu obavijest o dugovanju kroz sve ovo vrijeme.Zanima me nasupa li zatara za takva dugovanja i gdje mogu provjeriti podatke o toj ovrhi..i kako je moguce da skidanjem dugovanja s racuna nisu podmirili i troskove odvjetnika?
  2. Puno Vam hvala na pomoči i savjetima i da, bit ću uporna.
  3. kontaktirala sam odvjetnički tim koji je podnio podnesak i savjetovali su me da odem u vodovod sa tim uplatnicama i kažem im da povuku tužbu i vidimo gdje su oni proknjižili te uplate.
  4. Mogu li sada poslati novom odvjetnickom timu prijedlog za obustavu ili cekam parnicni postupak?..Nigdje nisu navedeni nikakvi datumi parnicnog postupka.
  5. Na moju žalbu javnom biljezniku u kojoj sam prilozila uplatnice sam dobila rjesenje o stavljanju vam snage rjesenje o ovrsi na kjem pise da se ukodaju provednene radnje i postupak se nastavlja kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.Ja sam to protumacila kao da je dugovanje zatvoreno pa me jako iznendilo kada sam dobila podnesak od odvjetnickpg drustva.
  6. Placala sam one iznose koji su bili ja racunu..bez kamata jerje jedan bio vec placen prije opomene a drugi odmah sljedeći mjesec..Mislim da je datum od Bilježnija 30 .05. ali neme dopis kod sebe pa se javim kasnije
  7. opomena pred ovrhu je došla 16.04. -tada je već uplata za 01/2019 bila izvršena a za 12 je plaćena 19.05.Prijedlog za ovrhu je stigao 09/2019 i žalba je poslana u roku 08. dana. zahvaljujem Vam puno na odgovorima
  8. Terete me za uplate za 12 /2018( dospjeće plaćanja 25.01.2019 a uplata je proknjižena 20.05.2019 i i 01/ 2019 sa dospjecem plaćanja 26.02.2019 a uplata je izvršena 15.04.2019. Kod prve uplate je moglo biti zbunjujuće jer su plaćena dva računa odjednomza 12/ 2018 i 03/2019 ali brojevi računa i iznosi su točno navedeni.Unjihovom objašnjenju stoji :"Iz navedenog proizlazi da da tuženica nije predmetno potraživanje platila orginalnom uplatnicom već je na općoj uplatnicisama navela poziv na broj odobrenja koji se odnisi na neki drugi račun te da predmetno potraživanje do dana sastava ovog podneska nije podmireno.Tuženica plaća plaća potrošnju hlane vode za prosinac 2018 i sječanj 2019 prema brojevima računa ,ista je u pozivu na broj odobrenja upisala krivi poziv na broj koji nije identican pozivima na računima ." traže da tuženik plati ukupan iznos glavnice,uvećano za zakonske zatezne kamatekoje teku od sljedećeg dana do dana dospijeća svako pojedinog iznosa pa do namirenja po stopi koja se određuje za svako polugodište uvećanjem prosječne kamatnestope na stanje kredita....da nadoknadi trošak ovršnog postupka uvećan za zakonske kamate,i tužitelju troškove parničnog postupka...a napominjem da je na uplatama koje su plaćene elektronskim putem bio poziv na broj oduplatnice koja je plaćena za vodu mjesec ranije.
  9. Na koverti pise parnični postupak a preslika podneska mi je dostavljena
  10. Poštovani, jučer sam dobila obavijest o zaprimanju elektroničkog podneska sa Općinskog suda u kojem tužitelj-Vodoopskrba i odvodnja dostavlja Općinskom sudu podnesak da nisam podmirila potraživanje sa osnova Rješenja o ovrsi koje je donio drugi javni bilježnik, na koje sam se pravovremeno žalila.U prilogu u žalbi sam priložila dvije uplatnice za koje me terete a na kojima su navedeni ispravni brojevi računa i iznosi ali sam omaškom ostavila pozive na broj od računa koji sam platila prethodni mjesec.Traže da uplatim ukupan iznos glavnice- koji je već u cjelosti plaćen na njihov račun ali sa poziom na broj uplatnice mjeseca prije i zakonske zatezne kamate. U oom dopisu nije nigdje naveva mogućnost žalbe pa Vas molim za savjet kako dalje postupiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija