Jump to content

MicMic234

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Novost je ta da je rekao da će tražiti skrbništvo, da li to znači da će prvo biti sudski spor oko skrbništva ili oko promjene prebivališta djece?
  2. Još nešto zaboravih navesti. Sin i ja smo s bivšim i doselili tamo prvi put 2016.godine ali smo 2017. završili u sigurnoj kući tamo i vratili se u Hr. Od tad on vjerojatno prima dječji Njemački jer svaki put kad bih ga pitala, tu temu bi zaobilazio. Pitala sam ga i što je s mojom odjavom iz Njemačke kad sam tek bila otišla pa je ljutito odgovorio da sam ja odjavljena. Da bi kasnije rekao da ni sin ni ja nismo odjavljeni i da ćemo biti tek kad se on i ja rastanemo. Da li on uopće mene može odjaviti? Kako da saznam da li smo možda još uvijek sin i ja tamo prijavljeni? I ako jesmo, da li nam uopće treba njegova suglasnost? Hvala Vam puno na odogovorima prethodnim i nadolazećim
  3. Pozdrav! Zanima me da li se tko našao u sljedećoj situaciji - bivši suprug s kojim imam sina (5) živi u Njemačkoj. Sadašnji suprug s kojim imam kćer (4mj) je također otišao raditi u Njemačku i plan nam je da i mi odselimo tamo radi dobrobiti djece, za boljim životom. E sad, problem nastaje sa bivšim suprugom koji je također u drugom braku i ne želi potpisati suglasnost za sina za prelazak preko granice. Pokušala sam mu objasniti da je to super za sve nas, a naročito za sina. Češće bi se viđali on i otac jer bi doselili 100km od njega. Ovako se viđaju samo 2x godišnje i mislim da bi svaki normalan otac htio vidati dijete češće. A i selimo u državu gdje on već živi. Razlog zbog kojeg on ne želi potpisati je taj što on kaže da on meni neće dat da ja dijete vodim u drugi svijet, tko zna gdje. Jučer sam na centru pokrenula postupak, oni će obaviti razgovor s nama. Ako tamo ne uspijemo dogovoriti, idemo na sud. Zanima me hoću li sudskim putem uspjeti dobiti suglasnost iliti dozvolu od suda? Želimo krenuti za boljim životom prvenstveno zbog djece, da im se osigura normalan i stabilan život. Lp, hvala unaprijed.
  4. Pozdrav! Postupak rastave braka je pokrenut još 2017.godine. Sin (4) i ja živimo u Hrvatskoj, suprug u Njemačkoj. U međuvremenu smo imali jedno ročište na kojem nije donešena nikakva konkretna odluka jer nismo sastavili plan na czss te nakon toga smo bili na razmatranju sa czss koji je na kraju donio odluku tj. preporuku da se meni dodijeli skrbništvo. Razlog rastave braka je taj što sam odlučila maknuti dijete i sebe od muža koji je liječeni alkoholičar s nizom bolesti sa strane psihe, tukao me pred djetetom, vrijeđao, pio i kockao. Zajedno smo svi živjeli u Njemačkoj. Ne plaća dogovorenu alimentaciju redovito, dijete viđa putem videopoziva u zadnje vrijeme sve rijeđe, lažno me prijavljivao na czss za zanemarivanje i maltretiranje, ništa bez njegovog potpisa obaviti ne mogu npr. dijete i ja imamo krivu adresu već 3 godine, ni boravište ne mogu prijaviti jer smo podstanari. Usput, ušla sam u vezu s drugim muškarcem i trudna sam s njim. Trebam roditi 1.8. Znam da će se dijete pisati na majčinog muža i 300 dana nakon braka. Kad sam pitala da li može doći u matični kad se beba rodi i osporiti očinstvo, tražio nas je 900€ za potpis. I sve to zbog sporosti suda kojem smo već 50 požurnica poslale odvjetnica i ja. Imam besplatnu pravnu pomoć. Zanima me što učiniti da se sud ubrza? Kome se obratiti? Kolika je mogućnost da dobijem samostalno skrbništvo? Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija