Jump to content

Bendjo1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A u taj izračun preko e-građani sam staviš broj godina staža, tada nisam točno znao. Da, nažalost nije nikad imao neku plaću. Zato sad ovo i ispitujem. Hvala svima na trudu. Dakle samo da zaključimo, valjda sam dobro pokopčao i onda više ne gnjavim: Datum na zahtjev stavljam 4.7. (kad navršava 65 godina), otkaz s 3.7., a iznos inv.mirovine više ne dobiva na ovu sada starosnu što će ostvariti?
  2. Evo Rješenje te inv.mirovine (kasnije bio na dvije revizije, samo potvrđeno isto pravo), te izračun mirovine koji sam zatražio na e-građani prije dva mjeseca na dan 4.7.2020.
  3. Tu neće biti problema, poslodavac nas samo traži datum koji da mu stavi na Odluku o prestanku rada, ostvariti će otpremninu i iskoristiti godišnji još par dana. Mada nam to manje bitno, važnije da ostvari veću mirovinu sad u startu ako može
  4. Ovo je sad drugačije nego što je maličovjek napisao. Tako različito govore i u dva Područna ureda HZMO
  5. Pitam zato što mu pravnica kod poslodavca savjetuje da ode ranije. Razlike između starosne mirovine i starosne mirovine za dugogodišnjeg osiguranika nema što se tiće financija, ako se radi o par dana? Usput još pitanje: Otac za vrijeme radnog odnosa prima invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad, da li će to primati i kad ode u jednu od navedenih mirovina?
  6. Otac je rođen 4.7.1955. i trenutno je u radnom odnosu, treba poduzeti korske oko otkaza i prava na otpremninu. Ukupno ima više od 46 godina mirovinskog staža. Isplati li mu se ići više u punu starosnu mirovinu nakon 4.7. ili u prijevremenu starosnu mirovinu par dana ranije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija