Jump to content

Lucii

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Zanima me sljedeće, u lipnju 2020 smo se službeno rastali. Imamo dvoje djece (7. i 8. godina) i za njih plaća alimentaciju od 1.500 kn, za oboje. Dostavio je dokaz da je ne zaposlen i prije toga smo se složili da bude taj iznos (pošto je tada bio nezaposlen). Međutim ove godine i najmlađe dijete kreće u školu, da li imam pravo tražiti povećanje alimentacije, s obzirom na to i zanima me pošto stalno mjenja poslove (ne mogu ga pratiti), kako da sastavim tužbu za povećanje, ako ne znam gdje je zaposlen i koje primanja ima? Hvala!
  2. Ako već ima ovrhe, alimentacija ima pravo prvenstva pred njima ili ne?
  3. Tako je i kod nas, dospjeće do 10.-og u mjesecu. Sada je rekao da će platiti 3 mj sa zaostacima, pa čekam, muka mi je natezanje s njim, najradije bi da bude pod ovrhom, bar ću znati da će mi biti uplaćeno u cjelosti i na vrijeme.
  4. Sudskom odlukom (donio je na sud potvrdu od zavoda da je nezaposlen). Imam rješenje na kojem piše da smo razvedeni, da djeca žive sa mnom, viđanja s ocem, visina alimentacije....
  5. Pozdrav, Bivši suprug i ja razišli smo se prošle godine i službeno, na sudu. Imamo dvoje djece, za oboje smo dog da plaća alimentaciju 1.500 kn, zato što je u trenutku presude bio nezaposlen (radio na crno). Međutim i tih 1.500 kn za obojicu nekad zaboravi uplatiti, evo sada 3. mj za redom se to vuće i ne uplaćuje. Da li ja mogu sa prvom presudom, rješenjem otići na finu i tako ga probati ovršiti ili moram ponovno na sud, pa onda fina? Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija