Jump to content

schalabachter

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mogu li samostalno uplaćivati staž (za mirovinski fond) u Hrvatskoj i Austriji?
  2. Imam njihov mail u kojem stoji koliko sam im novaca dao za posao.
  3. Može li građanin ovršiti firmu ukoliko ista ne želi vratiti novac zbog nepoštivanja dogovora i neizvršavanja posla (postoji i pismeni trag)? Ukoliko to nije moguće, što predlažete?
  4. Krajem ožujka sam poslao pošiljku u vrijednosti 20€, u lipnju dobijam praznu pošiljku nazad (netko ju je otvorio i ukrao), žalim se u lokalnom poštanskom uredu, od onda je prošlo 2 mjeseca, nitko mi se ne javlja, nitko se ne javlja na telefon za korisnike, nitko ne odgovara na mail, kao da se ništa dogodilo nije. Ima li smisla tužiti poštu za ovo, iznos nije velik al ne radi se iznosu već o principu. Ako ima smisla pokrenuti tužbu, koji iznos obeštećenja mogu tražiti a da pokrije i odvjetničke usluge. Hvala.
  5. Hvala na odgovoru. Budući da sam u blokadi, otvorim li jdoo, koliko mi se tada skida s plaće ili od prometa na račun ovršitelja?
  6. Molim savjet ako netko zna: - mogu li otvoriti novi obrt ako sam stari zatvorio i u blokadi sam, postoji li paušalni (polugodišnji) jdoo, te mogu li imati jdoo u HR i raditi dio godine u inozemstvu?
  7. Hvala Miran. Znate li može li obrtnik u blokadi s dugom prema poreznoj otvoriti firmu u inozemstvu?
  8. Može li obrtnik u blokadi s dugom prema poreznoj otvoriti jdoo?
  9. schalabachter

    Uvoz iz Kine

    Koju količinu (vrijednost) proizvoda može fizička osoba uvesti iz Kine nakon što je platio carinu i pdv (vrijednost pošiljke veća od 150 kn), a da mu porezna ne sjedne na vrat?
  10. Može li obrtnik otvoriti firmu u inozemstvu (npr. u Estoniji, Bugarskoj) ako je ovdje u RH u blokadi? Kome se obratiti za savjet?
  11. Može li se u inozemstvu otvoriti firma ako je obrt u Hrvatskoj u blokadi?
  12. Primjer: Njemac želi kupiti kuću u Hrvatskoj, uzima hipotekarni kredit od banke u Njemačkoj. Pitanje: Može li se strana banka upisati kao vlasnik nekretnine u Hrvatskoj?
  13. Smije li se snimati javna površina (npr. šetnica puna ljudi) i prenositi live na youtube kanalu?
  14. Može li se hipotekarni kredit poništiti ili zaustaviti zbog više sile poput pandemije korone? Može li se životno osiguranje koje se sklapa prilikom potpisivanja hipotekarnog kredita iskoristiti za plaćanje obaveza po kreditu u slučaju nemogućnosti vraćanja kredita zbog pandemije korone?
  15. Smiije li se nagradna igra putem facebooka organizirati izvan granica Hrvatske, te ako da, podliježe li ista zakonu o nagradnim igrama u Hrvatskoj ili/i zakonima u svakoj državi posebno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija