Jump to content

mferencek

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mferencek objavio

  1. . rekonstrukcija građevine je izvedba građevinskih i drugih radova na postojećoj građevini kojima se utječe na ispunjavanje temeljnih zahtjeva za tu građevinu ili kojima se mijenja usklađenost te građevine s lokacijskim uvjetima u skladu s kojima je izgrađena (dograđivanje, nadograđivanje, uklanjanje vanjskog dijela građevine, izvođenje radova radi promjene namjene građevine ili tehnološkog procesa i sl.), odnosno izvedba građevinskih i drugih radova na ruševini postojeće građevine
  2. Baš čudno, dvije osobe čiji podneseni zahtjevi moraju biti utemeljeni na zakonima da bi dobili akt o gradnji, a datumi izdavanja istih ne njihovom krivnjom nisu prije mjerodavnog datuma tj. 01.10.2007. po nekome novome zakonu ne ostvaruju ista prava. Hvala na odgovorima. l.p.
  3. To znači da dvije osobe koje su zahtjev za izdavanje Građevinske dozvole predale istome nadležnom tijelu, na isti dan, po istom tada važećem zakonu, ali su predmete rješavali različiti referenti koji su izdali akt o gradnji na različite datume (jedan 30.09.2007. a drugi 03.10.2007) ne mogu ostvariti pravo na izdavanje Uporabne dozvole po povoljnijim uvjetima. L.p.
  4. Pozdrav, Molim tumačenje članka 182. Zakona o gradnji (NN 153/13, 20/17, 39/19, 125/19) "Za građevinu izgrađenu na temelju građevinske dozvole, odnosno drugog odgovarajućeg akta za građenje nadležnog tijela izdane do 1. listopada 2007. tijelo graditeljstva može na zahtjev stranke, umjesto uporabne dozvole, izdati uporabnu dozvolu za građevinu izgrađenu na temelju akta za građenje izdanog do 1. listopada 2007." budući mi nije jasno odnosi li se predmetni članak zakona baš na datum 01.10.2007. godine, ili na postupke izdavanja Građevinske dozvole po zakonima i propisima koji su važili prije donošenja Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07), koji se primjenjuje od 01.10.2007. Primjer: Zahtjev za izdavanje Građevinske dozvole podnešen je 05.02.2007. godine. Građevinska dozvola izdana je 03.10.2007. Može li se za građevinu izgrađenu na temelju te dozvole izdati uporabna dozvola za građevinu izgrađenu na temelju akta za građenje izdanog do 01.10.2007. Hvala,
  5. "a to su oni poslovi koje su obavljali bivši uredi državne uprave u županijama prije nego što su ti poslovi preuzeti od strane jedinica regionalne samouprave. Npr otvaranje obrta i poslovi vezani uz obrtništvo, razne naknade za branitelje i sl. u navedeno ne spadaju poslovi iz prostornog uređenja i graditeljstva" U čemu je razlika osim u godini preuzimanja ????
  6. Pa i uredi za prostorno uređenje bili su do 2007 godine u sustavu državne uprave u županijama, kadu su preuzeti od strane jedinica regionalne samouprave.
  7. " Pristojba po ovom tarifnom broju ne plaća se pred tijelima državne uprave, upravnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnim osobama s javnim ovlastima u obavljanju povjerenih poslova državne uprave". Pogledao sam predmetna oslobođenja prema tar. broju 1. u obavljanju povjerenih poslova državne uprave i to me najviše zbunjuje. Ne odnosi li se to samo na "pravne osobe s javnim ovlastima u obavljanju povjerenih poslova državne uprave".
  8. Molim tumačenje Uredbe o tarifi upravnih pristojbi (NN 92/2021) i to Članka 1. do Članka 3. budući da upravna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i dalje traže uplatu opće pristojbe za pojedina pismena i radnje, a isto nije predviđeno tarifnim brojevima u posebnim područjima. Konkretno izdavanje Lokacijske informacije, Potvrde o samostalnim uporabnim cjelinama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija