Jump to content

cromoto

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me može li RH državljanin s osobnom iskaznicom izdanom u RH ovjeriti punomoć na hrvatskom jeziku kod javnog bilježnika u Srbiji, s obzirom da ne može ići ni u veleposlanstvo ni u konzulat zbog velike udaljenosti? Mora li ta punomoć biti prije prevedena na srpski jezik? Radi se o ovjeri potpisa za zastupanje pri prodaji nekretnine u RH. Unaprijed hvala na odgovorima.
  2. Evo danas stigla presuda nakon sto sam na sudu iznio obranu, 6000kn +500kn troskovi suda i ocevida, te zabrana upravljanja vozilima B kategorije 1mj. Imam pravo platiti 2/3 od ovih 6000kn, tako da ukupni trosak iznosi 4500. Sad me zanima, od kada počinje teći zabrana voznje za mene? Od primitka ovd presude, ili moram jos odvojeno dobiti neki papir?
  3. Hvala najljepša! Isto tako, nigdje se ne spominje oduzimanje vozačke dozvole iako je to predviđeno za ovakav tip prekršaja. Znate li hoće li me to dočekati možda na sudu ili me nekim čudom to zaobišlo?
  4. Pozdrav, 23.12.2019. godine sam skrivio nesreću(sam sa sobom,nitko drugi nije bio uključen) sa razinom alkohola u krvi od 1.79g/kg. Pretrpio sam lakše tjelesne ozljede koje su utvrđene od strane HMP .Kažnjen sam sa kaznom od 12500kn po tri stavke(alkohol,neprilagođena brzina,ozlijeđen u automobilu) Danas mi je došao poziv na prekršajni sud 25.06. i piše da imam pravo uzeti branitelja po svojem izboru ili dostaviti pisanu obranu. Mene zanima zašto se ne mogu žaliti na ovu presudu i imam li uopće pravo žalbe, ili prvo moram ići na sud, iznijeti obranu, čekati da mi ta ''konačna'' presuda dođe, pa se na nju tek žaliti? Ovo mi je prvi prekršaj u kojem sam bio u alkoholiziranom stanju, prošlih godina imam par kazni za nepropisno parkiranje i jednu kaznu za prelaženje preko pune crte. Hvala unaprijed na pomoći i odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija