Jump to content

zabrinuta7

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Privremeno rješenje je pri kraju, ne znamo ishod. Samo je rečeno da papiri odmah idu da drugostupanjsku komisiju/vještačenje. Nakon toga valjda će dobiti Rješenje na kućnu adresu, kakvo god ono bilo. Ma neka je on živ i zdrav, to je najvažnije od svega. A papira, vještaka, komisija i procedura nikad viška izgleda....Mi bez hrpe papira i dokumentacije očito ne možemo doći do bilo kakvog Rješenja...
  2. Poštovani, slažem se u potpunosti s vama da je zdravlje najbitnije! Ali i ovaj postupak natezanja-rastezanja utječe na zdravlje. Očito je on u situaciji sličnoj kao i Vi. Zar je moguće da u 71 godini netko dodijeli privremeno Rješenje i onda rasteže još 3 godine. Dakle, svi vi ste već zaslužili svoju mirovinu predanim i dugotrajnim radom. Čemu toliko komisija i procjena, to je jako subjektivna odluka po meni. Trebaju se utvrditi kriteriji/parametri i tko ih u većini ispuni ima pravo na status. Ovo sada je prebacivanje loptice s jednih na druge pa kome prije dosadi...….
  3. Poštovani, u ništa ja nisam sigurna samo onako hipotetski nagađam. Kod koga se uopće još treba na vještačenje i koliki je razmak između njih? On je trenutno pri kraju prvog vještačenja pa onda papiri idu dalje na drugo vještačenje?
  4. Poštovani, to sam i pretpostavila. Sad mi je puno toga jasnije, ali i dalje mi nije jasno zbog čega je procedura tako duga i komplicirana!?Po ovome ispada da se može dogoditi da mu u nekoj od varijanti nova mirovina može biti i manja od sadašnje? Na temelju kojih kriterija se izračunava omjer rat-mir? Možda puno pitam, ali evo koristim priliku s obzirom da očito znate puno više od mene. Hvala!
  5. Veliko hvala Profa! Ako sam dobro shvatila znači da bi njegova mirovina po novome trebala iznositi 3300, odnosno u drugoj varijanti 3500 kn? Ukoliko ostvari 30%, prevodi li se to kao 30:70 u odnosu rat-mir ili se to drugačije računa?
  6. Evo molim poštovanog Profa da mi izračuna visninu moguće nove mirovine)primjerice s 20% ili 30%)

    Tata je 1950. godište, 37 godina radnog staža,7 mjeseci i 21 dan,najpovoljniji prosječni bod 0,8991, mirovina je prijevremena, ima 300 dana borbenog sektora,nema zvanje u postrojbi i nije dragovoljac.

    Nadam se da sam stavila sve potrebne podatke.

    Hvala unaprijed!

  7. Poštovani, zahvaljujem na odgovoru.Tako nekako sam i shvatila.Umori se čovjek od papira i vještačenja. Evo molim poštovanog Profa da mi izračuna visninu moguće nove mirovine)primjerice s 20% ili 30%) Tata je 1950. godište, 37 godina radnog staža,7 mjeseci i 21 dan,najpovoljniji prosječni bod 0,8991, mirovina je prijevremena, ima 300 dana borbenog sektora,nema zvanje u postrojbi i nije dragovoljac. Nadam se da sam stavila sve potrebne podatke. Hvala unaprijed!
  8. Poštovani, imam pitanje vezano za priznavanje statusa HRVI-a. Naime, tata je 1950. godište, u prijevremenoj je starosnoj mirovini (ima preko 37 godina radnog staža i više od 100 dana borbenog sektora). Mirovina mu iznosi 2760kn .Trajno mu je umanjena jer je išao u prijevremenu starosnu mirovinu. 2018. godine podnio je zahtjev za priznavanje statusa HRVI-a. Nakon 3 godine uskoro očekuje Rješenje o statusu HRVI-a. Ukoliko ono bude pozitivno i trajno , primjerice 20% ili 30% bi li on trebao s obzirom na gore spomenuto , imati veću mirovinu od sadašnje i koji je postupak da je ostvari?Predaje li novi zahtjev za izračun mirovine, ide li opet na vještačenje, utvrđuje li mu se omjer rat-mir? Pokušavam dokučiti pravila i Zakone, međutim moram priznati da mi puno toga nije jasno. Unaprijed se zahvaljujem svima na komentarima i odgovorima!
  9. Poštovani, tata je otišao u prijevremenu starosnu mirovinu sa 38 godina staža. Uskoro će imati 70 godina starosti.Bio je u Domovinskom ratu,ali nije dobio status HRVI-a.S obzirom na izmjene u Zakonu o braniteljima, podnio je prošle godine zahtjev za priznavanjem statusa HRVI-a. Interesira me kakva su njegova prava,isplati li mu se ići u tu novu mirovinu ako mu se prizna status?Zakoni i pravilnici vrlo su zbunjujući. Problem kod njegove trenutne mirovine je taj što je trajno penaliziran te mu mirovina iznosi svega 2700kn.Nažalost zdravstvena situacija mu je bila takva da jednostavno nije mogao nastaviti biti u radnom odnosu,a u tom trenutku nije bilo moguće podnijeti zahtjev za priznavanjem statusa HRVI-A. Koje su mu mogućnosti u ovom trenutku na raspolaganju i što može učiniti?
  10. Centru za odgoj i obrazovanje(spada pod Ministarstvo socijale)
  11. Oba radnika obavljaju posao vozača-domara.
  12. Zahvaljujem na odgovoru.Novi radnik svakako se mora uzeti jer ostaje pola satnice viška.Dakle ,radniku na pola radnog vremena nedostaje pola satnice,a druga polovica ostaje viška.Ili on može preuzeti cijelu satnicu radnika koji odlazi u mirovinu, u tom slučaju tada ostaje slobodna njegova polovica radnog vremena.Vrlo je nejasno u Zakonu i Kolektivnom ugovoru postoji li obveza raspisivanja natječaja ili ne?
  13. Poštovani, molim vas pojašnjenje sljedeće situacije. Radnik(trenutno na bolovanju) je zaposlen na pola radnog vremena na neodređeno radno vrijeme u sustavu socijalne skrbi,a ostatak na određeno radno vrijeme kao zamjena radniku koji se nalazi na bolovanju. Radnik na bolovanju uskoro odlazi u mirovinu.Ima li radnik zaposlen na pola radnog vremena(neodređeno radno vrijeme) pravo na nadopunu norme bez raspisivanja javnog natječaja ili je natječaj potrebno raspisati?Ima li on u tom slučaju prednost pred ostalim kandidatima? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija