Jump to content

Carlsson95

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ali nece me uspjeti tako lako hah. Odgovorio sam im da zelim povrat sredstava na sto su mi poslali obrazac zahtjeva za povrat sredstava da ga popunim i posaljem.
  2. Da ali poslodavcu je dosao samo obican dopis na jednom A4 papiru da postoji dugovanje koje se vodi pod brojem ovrv-xxx te traze da se uplacuje njima, a ja sam te osnove pod tim brojem osloboden, na fini sam cist totalno, nisam blokiran vec vise od 6 mjeseci i to mi je bilo cudno da oni samo tako mogu reci poslodavcu "xx nam duguje, uplacujte nama dio njegove place". Ovrhovoditelj mi se danas javio, postavljam dolje email koji su poslali, ne kuzim sto uopce zele reci time?
  3. 02.03.2022 mi je postalo pravomocno rijesenje o jednostavnom postupku stecaja potrosaca. U 5. ili 6. mjesecu se javljaju tadasnjem poslodavcu da mora uplacivati njima dio pod prijetnjom da ce njega ovrsiti, objasnjavam mu i pokazujem rijesenje te takoder zovem njih i saljem im rijesenje, nakon toga oni meni salju na email da ispunim neku privolu za koristenje podataka sto ja ignoriram. Sredinom 6. mjeseca mjenjam poslodavca i sve je ok do jucer kada sam vidio platnu listu gdje je obustava na dio place u korist ovrhovoditelja, poslodavac mi govori da je ovrhovoditelj poslao dopis da mora postupati tako, ja mu pokazujem rijesenje sa tocno tim ovrv kao u dopisu i pitam ga sto cemo sada, "ah ne znam, zovi ovrhovoditelja". Zanima me dali je po zakonu uopce da poslodavac bez mog znanja i icega obustavlja dio place za ovrhovoditelja uopce? Pogotovo u ovakvoj situaciji gdje je obustava bez osnove Zvao sam ovrhovoditelja i rekli su neka ponovno posaljem rijesenje pa ce ga proslijediti pravnoj sluzbi na provjeru.
  4. Poslodavac mi je jucer usmeno (telefonski) dao otkaz, naknadno je preko kolege porucio da mu posaljem sporazumni raskid ugovora. Razlog otkaza je odlazak sa posla u 3 sata nakon odradene smjene od 8 sati unatoc njegovom inzistiranju na prekovremenim satima. Inace to sa prekovremenima vec mjesecima vodimo borbu, dogovoreno je pon uto sri moze prekovremeni a ostala 2 dana redovno no eto on se ne drzi toga. Sta mi je ciniti, ako mu posaljem sporazumni raskid nemam pravo na naknadu za nezaposlene? Dali mogu ja inzistirati da mi on da otkaz kao sto i je telefonski ucinio ili ima neki drugi nacin otkaza?
  5. Kada bi riješenje trebalo postati pravomoćno ako je od 27.01.?
  6. Pa to me zbunjuje, nije jos pravomocno jel a u ocevidniku je sve nula vec.
  7. Šteta, jer sam računao da će biti pravomoćno taman prije sutrašnjeg dana kada mi treba sjesti plaća. Dakle uzet će mi dio na te ovrhe i od ove plaće? U očevidniku FINAe mi stoji ovako trenutno
  8. U riješenju stoji ovako Uputa o pravnom lijeku . Protiv zaključka žalba nije dopuštena (čl. 27 st 7 ZSP).Protiv ovog rješenja dopuštena je žalba Županijskom sudu u roku od 15 dana Žalba ne odgađa provedbu rješenja (čl. 27 st 2 ZSP-a). Dakle ako je riješenje od 27.01, pravomoćno je 11.02 ako sam dobro izračunao?
  9. 27.01. mi je stiglo riješenje o otvaranju i zaključku jednostavnog postupka stečaja potrošača Zanima me sada nekoliko stvari Dali se netko od vjerovnika može žaliti te po kojoj osnovi? Jedan vjerovnik je povukao osnovu kada je pokrenut postupak stečaja ali se je postupak proveo i po tom dugu jer sam tako označio u očitovanju, dali oni ili netko od ostalih može nakon što se dugovi otpišu ponovno pokrenuti ovrhu? Te ako može koja je onda svrha tog jednostavnog stečaja? 8 dana nakon rješenja postaje pravomoćno te mi se računi deblokiraju automatski ili?
  10. 15.11. sam dobio poziv na očitovanje, poslao sam poštom očitovanje te je 07.12. sud objavio oglas da je FINA poslala prijedlog za postupak jednostavnog stečaja potrošača. Koliko vremena treba proći od objave oglasa do dana kada sud može otvoriti i zaključiti taj postupak stečaja? I koliko nakon zaključenja se brišu ovrhe i blokada? I jedna stvar me buni a to je da su 17.12. na e-oglasnu objavili poziv na očitovanje?
  11. Zanima me jel su nagrade i bonusi koje poslodavac uplaćuje u potpunosti izuzeti od ovrhe ili ne? Prošle godine u sezoni kada je bio moratorij na ovrhe nagrade i bonusi su mi uplaćeni na regularni tekući račun što bi značilo da bi mi u potpunosti otišlo na ovrhe no poslodavac tvrdi da je sada to izuzeto od ovrha? Također me zanima jednostavni stecaj potrošača, u 11. mjesecu bi trebalo biti 3 godine neprekidne blokade, jel još koji uvjet mora biti ispunjen osim toga i max 20 000kn glavnica? I dal bi mogli obustaviti jednostavni stečaj tj odbiti jer u te 3 godine je uplaćeno vrlo malo tj skoro ništa jer nisam imao nikakva primanja u RH osim nekog povrata poreza sitno, a od imovine nemam ništa.
  12. Tekuci racun mi je blokiran te u fini imam nekoliko ovrha koje cekaju vec skoro 3 godine (nezaposlen). Kroz nekoliko dana bi se trebao zaposliti te me zanima postupak otvaranja zasticenog racuna. Trebao bih se zaposliti sezonski na moru te jos ne znam tocne podatke poslodavca ni nista tako da jos uvijek ne mogu otvoriti zasticeni racun, ili sam u krivu? Ako je tako dal je moguce otvoriti zasticeni racun tamo gdje mi nije prebivaliste jer cu raditi sezonu izvan mjesta prebivalista. Dakle ukratko sljedeci tjedan odlazim na more raditi sezonu, ne znam jos tocno ni placu ni poslodavca, koja je procedura za zasticeni racun u tom slucaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija