Jump to content

gitahlapic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gitahlapic objavio

  1. Poštovani, Hvala na informaciji! Na moje veliko iznenađenje, prodavač je prihvatio povrat punog iznosa s obziom da je njihova greška bila, te smo dobili iznos i za leće i za okvire, no hvala na odgovoru!
  2. Pozdrav, isprika ako je netočna tema! Naručili smo korekcijske naočale sa jedne poznate regionalne stranice. Prilikom kupnje se posebno kupuju naočalne leće, a posebno okviri, te se dostavljaju zajedno kao cjeloviti proizvod. Nakon dostave, primjetili smo da su naočale 7 mm uže od podataka navedenih na webshopu, te samim time ne odgovaraju i željeli bismo ih vratiti (zajedno s pripadajućim lećama). Prodavač (webshop) se poziva na zakon o zaštiti potrošača, članak 79, st. 3 prema kojemu mi nemamo pravo na jednostavni raskid ugovora ukoliko je predmet ugovora roba koja je izrađena prema specifikaciji potrošača, te nude samo mogućnost povrata okvira. S obzirom da stvaran proizvod ne odgovara opisu proizvoda na webshopu, postoji li neki način da se izborimo i da nam vrate novac za same leće, s obzirom da njih ne bismo ni kupili da smo znali da proizvod ne odgovara dimenzijama? Sama cijena leća je jednaka kao i cijena okvira tako da nam nije svejedno, pogotovo zato što su oni u krivu jer navode netočne podatke na webshopu. Hvala unaprijed!
  3. Pozdrav, Može mala pomoć. Naime, moj prijatelj bio je nezaposlen unazad 6 mjeseci, no nije bio prijavljen na burzu niti primao naknadu od države, te se u tom periodu financirao od vlastite ušteđevine, i nije imao prometa ni na jednom bankovnom računu. S obzirom da također ima još ušteđene gotovine u iznosu cca 15 000 kn, htio bi ju uplatiti na račun. Također, za nekoliko mjeseci prodaje automobil za cca 17 000 kn, koje će dobiti u gotovini te bi ih također uplatio na račun (kupoprodajnim ugovorom je definiran iznos). Može li imati problema s takvim uplatama na tekući račun (sam bi sebi uplatio na uplatnom bankomatu) s obzirom da dugo nije imao nikakve prihode? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija