Jump to content

TomislavMustač

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O TomislavMustač

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani nasljedio sam po ostavinskoj nekretnine a po svom računu imam ovrhe. Sad me zanima da li kod upisa vlasništva da li to zemnoknjižni odjel ima uvid u to ili to ovrhovitelj sam mora podnijet zahtjev. Da naglasim danas je bila ostavinska gdje je ujedno i rješeno pravomoćno rješenje bez mogućnosti žalbe (svi smo se složili oko nasljedstva). Ja planiram sam to rješit u zemnoknjižnom odjelu i gruntovnici upis vlasništva jer planiram odmah isto i prodat pa eto zanima me da li se odmah vidi teret kod upisa s obzirom da su i do 18.10.2020 obustavljene ovrhe.
 2. A kroz koliko sud to dostavlja? Jer sam dobio informaciju da i sud kao i javni bilježnik pravomoćno rješenje može izdat i odmah po završetku ročišta ako nema nikakve žalbe i ako se svi sa nasljedstvom slažemo.Pa me to sad buni malo.
 3. Samo još pitanje još. da li sada sud kad se pred sudom dogovorimo o podijeli ostavštine da li sud isti dan izdaje riješenje o nasljedstvu i daje nam ili šalje sve poštom?
 4. hvala na odgovoru. Znači prvo bi trebao se ja upisat kao vlasnik pa onda darovat kćeri
 5. Kroz 15 dana je ostavinski postupak koji se vodi na sudu jer se nismo kod javnog bilježnika uspjeli dogovoriti o nasljednom dijelu. S obzirom da je kroz ovo vrijeme uspješno postignut dogovor oko raspodijele imovine iza pokojnog djeda koji bismo iznjeli na sudu zanima me da li ja svoj nasljedni dio mogu odmah na sudu da prenesem na svoju kćer koja je maloljetna, 2 i pol godine starosti, da li je to moguće i da li ja kasnije taj dio mogu primjerice prodat. Hvala na odgovoru
 6. Ne nisam.Da li je moguće da sud pokreće sve ponovo jer bilježnik je sam prekinuo ostavinsku u rješenju te nije u tom rješenju ništa upisao od imovine moje bake.Da li je moguće da zbog toga sud ide ponovo u ostavinsku a ne u parnicu?
 7. Pitanje još jedno. Da li javni bilježnik ima zakonski rok kroz koji mora proslijedit spis sudu?
 8. Braća i sestre više ne ulaze u ostavinsku. To bi bilježnik trebao znati
 9. Dobar dan. nisam baš adekvatna osoba za odgovor, no imam isti tj slični problem sa provjerom rukopisa oporuke i dobio sam informaciju da nijednom nijedan potpis nije isti identičan već je stvar točnije provjeravaju se slova i stil/način pisanja pojedinih slova
 10. Da u to nema nikakve sumnje.Te je koliko smatram njegova tužba neutemeljena i nemože nikakog dobit tužbu.Nužni dio mu nije povrijeđen jer ima polovicu stime da sam prije ostavinske i na samoj ostavinskoj ponudio nagodbu tj da mu ustupam svoj dio kuće gdje uzimam samo dvije poljoprivredne parcele no on želi biti vlasnik svega.Tako da smatram da tužba na sudu neće proći.
 11. Da osporava potpis djeda mada se vidi na svim djedovim dokumentima da je rukopis njegov. A djed je uvjek bio sposoban za rasuđivanje, znači nikakvih naznaka gubitka razuma ni ništa nije bilo. I nikako nije bio prisiljen s obzirom da je djed svu svoju imovio htio ostavit meni zbog čega su se i par puta verbalno sukobili te je djed svejedno polovicu ostavio njemu. Te mu je i par puta djed samovoljno i rekao da je izradio oporuku.
 12. Pozz Već sam pisao o ovome gore ali bih htio da dobijem informacije. Znači ovako djed je vlastoručno napisao i potpisao oporuku gdje smo nasljednici moj otac i ja. Svaki popola. No otac osporava oporuku na misao da to nije djedov rukopis i da je tu oporuku djedu netko diktirao. Ja sam mu puno puta pokušao objasnit da sa tužbom neće ništa postići osim dodatne troškome i da se obrati za pravnu pomoć što je njemu očito preveliki zalogaj nekog pitat. Sad pitanje: S obzirom da je djed do posljednjeg dana bio sasvim zdrav što se tiče mentalnog i psihičkog stanja i sam je sastavio oporuku uz to da je
 13. pa pošto ste napisali dase ne plaća vrijednsot spora nego trošak odvjetnika koji radi tužbu. Po tome proizlazi da se plaća samo odvjetnik koji sastavlja tužbu ne i sud ili?
 14. Znači po Vama se sud tj postupak ne plaća?
 15. da da. jer pošto otac ide u tužbu a nije doslovce informiran o ničemu (čak je na ostavinskoj izjavio da je na internetu pročitao da oporuka vrijedi 6 mjeseci) a neželi saslušat moj savjet da je ovakva tužba jako skupa (zbog vrijednosti samih nekretnina) pa me ujedno i zanima da li se takva tužba mora plaćat prije samog procesa. Znači da li on prije podnošenja tužbe platit vrijednost spora ili to ide na kraju procesa?
×
×
 • Napravi novi...