Jump to content

TomislavMustač

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O TomislavMustač

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ne nisam.Da li je moguće da sud pokreće sve ponovo jer bilježnik je sam prekinuo ostavinsku u rješenju te nije u tom rješenju ništa upisao od imovine moje bake.Da li je moguće da zbog toga sud ide ponovo u ostavinsku a ne u parnicu?
 2. Pitanje još jedno. Da li javni bilježnik ima zakonski rok kroz koji mora proslijedit spis sudu?
 3. Braća i sestre više ne ulaze u ostavinsku. To bi bilježnik trebao znati
 4. TomislavMustač

  Oporuka

  Dobar dan. nisam baš adekvatna osoba za odgovor, no imam isti tj slični problem sa provjerom rukopisa oporuke i dobio sam informaciju da nijednom nijedan potpis nije isti identičan već je stvar točnije provjeravaju se slova i stil/način pisanja pojedinih slova
 5. Da u to nema nikakve sumnje.Te je koliko smatram njegova tužba neutemeljena i nemože nikakog dobit tužbu.Nužni dio mu nije povrijeđen jer ima polovicu stime da sam prije ostavinske i na samoj ostavinskoj ponudio nagodbu tj da mu ustupam svoj dio kuće gdje uzimam samo dvije poljoprivredne parcele no on želi biti vlasnik svega.Tako da smatram da tužba na sudu neće proći.
 6. Da osporava potpis djeda mada se vidi na svim djedovim dokumentima da je rukopis njegov. A djed je uvjek bio sposoban za rasuđivanje, znači nikakvih naznaka gubitka razuma ni ništa nije bilo. I nikako nije bio prisiljen s obzirom da je djed svu svoju imovio htio ostavit meni zbog čega su se i par puta verbalno sukobili te je djed svejedno polovicu ostavio njemu. Te mu je i par puta djed samovoljno i rekao da je izradio oporuku.
 7. Pozz Već sam pisao o ovome gore ali bih htio da dobijem informacije. Znači ovako djed je vlastoručno napisao i potpisao oporuku gdje smo nasljednici moj otac i ja. Svaki popola. No otac osporava oporuku na misao da to nije djedov rukopis i da je tu oporuku djedu netko diktirao. Ja sam mu puno puta pokušao objasnit da sa tužbom neće ništa postići osim dodatne troškome i da se obrati za pravnu pomoć što je njemu očito preveliki zalogaj nekog pitat. Sad pitanje: S obzirom da je djed do posljednjeg dana bio sasvim zdrav što se tiče mentalnog i psihičkog stanja i sam je sastavio oporuku uz to da je pitao mene koje su moje želje da mi ostavi ( jer se sa tatom nije u ničemu slagao, te ga je otac par puta fizički napao što je i vidljivo iz sudskog riješenja) da li sam u pravu kad kažem da je ocu to neosnovana tužba te da će teško gotovo nikako dobit tu tužbu?
 8. pa pošto ste napisali dase ne plaća vrijednsot spora nego trošak odvjetnika koji radi tužbu. Po tome proizlazi da se plaća samo odvjetnik koji sastavlja tužbu ne i sud ili?
 9. Znači po Vama se sud tj postupak ne plaća?
 10. da da. jer pošto otac ide u tužbu a nije doslovce informiran o ničemu (čak je na ostavinskoj izjavio da je na internetu pročitao da oporuka vrijedi 6 mjeseci) a neželi saslušat moj savjet da je ovakva tužba jako skupa (zbog vrijednosti samih nekretnina) pa me ujedno i zanima da li se takva tužba mora plaćat prije samog procesa. Znači da li on prije podnošenja tužbe platit vrijednost spora ili to ide na kraju procesa?
 11. "Obzirom da postoji spor valjanosti i sastava oporuke, ostavinski postupak se prekida te će se spis dostaviti Općinskom sudu u xxxxx na daljnje postupanje"
 12. da al kako su me savjetovali on unutar 30 dana mora podnijet tužbu
 13. Da da to znam.Ali koliko sam dobio informaciju otac mora mene tužit tj mora dokazat da to nije djedov rukopis što nije točno jer se vidi po njegovim ostalim potpisima kao i ostalim slovima da su identična. Tako da eto sve je na ocu ali kako kažem za to je potrebna tužba ili kako se to sad rješava?
 14. Pa završila je tako da se stric odrekao svog nužnog dijela u korist oca, brat nije ni došao ja sam svoj dio na osim zemljišta ustupio ocu a on je izjavio da nevjeruje da je to djed napisao i da traži poništavanje oporuke tj da ide na tužbu. I tako je javni bilježnik napisao rješenje i poslano je sudu.
 15. i samo napomena još da po oporuci nije ocu uskračen nužni dio jer polovica ipak ostaje njemu ali on očito želi biti vlasnik svega mada je i on 2017 ili 2018 dobio vinograd sa livadom i šumom od djeda - darovni ugovor.
×
×
 • Napravi novi...